[ad_1]

De nieuwe gezichtsscanner van de Pixel 4 werkt razendsnel. Ook in het donker. Daarnaast kun je muziek bedienen, een wekker uitzetten of telefoontjes beantwoorden met handbewegingen. Zo werkt de gezichtsherkenning van Googles aankomende vlaggenschip.

Alles over de Google Pixel 4-gezichtsscanner

Boven het scherm van de Google Pixel 4 zitten een hoop sensoren die ervoor zorgen dat het toestel jouw gezicht direct herkent, ongeacht de kijkhoek. Dit wordt mogelijk gemaakt door Soli, de nieuwe gezichtsherkenningtechniek van het zoekmachinebedrijf.

Google Pixel 4 gezichtsherkenning

Zodra je in de buurt van de Pixel 4 komt, begint de technologie te werken. De camera merkt je aanwezigheid op, waarna de twee infraroodsensoren een signaal uitzenden. Vervolgens berekenen de sensoren hoe lang de weerkaatsing duurt. Op die manier wordt een 3D-scan van je gezicht gemaakt. Deze manier van meten is niet alleen heel nauwkeurig, maar het werkt ook in het donker.

Daarnaast wordt aan de hand van de lichtsensor gekeken hoe helder het is. Bovendien registreert de voorste camera hoe je de telefoon benadert. Veel traditionele gezichtsscanners werken bijvoorbeeld alleen wanneer je het toestel recht voor je gezicht houdt, maar Google claimt dat de Pixel 4 je vanuit alle hoeken herkent dankzij de Soli-techniek.

Gezichtsherkenning en privacy

Na verloop van tijd wordt de Google-telefoon steeds beter in het herkennen van je gezicht. Het zelflerende algoritme zorgt hiervoor. Ook kun je allerlei handbewegingen doen en daarmee onder meer een alarm uitzetten, een muzieknummer overslaan of een binnenkomend telefoontje afwijzen.

Om privacy van Google Pixel 4-gebruikers te beschermen, wordt deze informatie op het toestel zelf opgeslagen. De gegevens worden dus niet naar Google-servers gestuurd. Verder wordt je gezichtsscan gekoppeld aan een anoniem identificatienummer, maar deze info kun je op verzoek verwijderen. Standaard bewaart Google je scan anderhalf jaar. Dit gebeurt versleuteld en los van je e-mailadres.

Gezichtsherkenning is natuurlijk geen nieuwe functie op smartphones. De manier waarop Google Soli heeft ontwikkeld, is wel bijzonder. Het bedrijf heeft willekeurige voorbijgangers in Amerikaanse steden namelijk 5 dollar betaald om een scan van hun gezicht te maken. Met deze portretten is het algoritme verbeterd.

Meer over de Google Pixel 4

De opvolgers van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL worden waarschijnlijk in oktober onthuld. Check ons overzicht van Google Pixel 4-geruchten voor een verzameling van alle functies en specificaties. Vermoedelijk krijgt het vlaggenschip onder andere een vernieuwde camera en betere schermresolutie.

[ad_2]