[ad_1]

Geinig detail: het maakt haast niet uit welke iPhone-variant je kiest.

Met de iPhone 11 viel Apple nogal van haar geloof van het single camera systeem af. De eerste resultaten waren veelbelovend. Overigens zijn de camera’s van de iPhone 11-serie, met uitzondering van de telelens allemaal gelijk, dus tussen de diverse iPhones hoeven we weinig verschil te verwachten. Naast de iPhones heeft ook Huawei verrast met de Huawei Mate 30 Pro met indrukwekkende camera. Uiteraard kennen we de discussie over het ontbreken van de Google Apps, maar die zijn voor beoordeling van de foto’s niet nodig. Journalist Andy Boxall nam de beide toestellen onder de arm en onderwierp ze aan een praktijktest. Geen lastige tabellen of theorie, gewoon ‘klik’, kijken en vergelijken. De resultaten zijn verbazingwekkend. Omdat we graag weten met wie we te maken hebben doen we maar direct de test van de portretmodus.

Portretmodus

iphone-11-Pro-vs-huawei-mate-30-Pro-foto-portretmodus

De foto met de veel blauwere luchten is de foto van de iPhone 11 Pro. Dit is volgens Andy ook de winnaar omdat hij vindt dat hij er natuurlijker uitziet. Ook is hij tevreden over het blur-effect. Hij vermeldt er wel bij dat er met diverse instellingen van alles te veranderen is, ook bij de Huawei Mate 30 Pro, maar dat hij bij beide toestellen alleen de standaard portretmodus heeft gebruikt.

Maximale zoomfunctie

Als we op internet zoeken naar de populairste filmpjes zijn dierenfilmpjes waarschijnlijk overal te vinden. Grote kans dat jij met jouw smartphone ook de dierenvriendjes vast wilt leggen, dus ging Andy op naar de dierentuin. Hij vond een bereidwillige leeuwin met modellenaspiraties en dit zijn de resultaten, te beginnen met de iPhone 11 Pro.

iphone-11-pro-leeuwin

Gelukkig wilde mevrouw nog even blijven staan, zodat hij ook de Huawei Mate 30 Pro kon gebruiken.

huawei-mate-30-pro-leeuwin

Andy legt uit dat hij hier de telezoom-functie maximaal (dus voor iPhone 2 maal en voor Huawei 3 maal) heeft gebruikt. In werkelijkheid stond de leeuwin achter een hek en stond hij een meter achter een ander hek. Tussen de twee hekken zat nog een meter. Aangezien je met de Huawei beter kunt inzoomen en daardoor betere details krijgt is dit voor hem de winnaar. Daarnaast is hij onder de indruk van het feit dat de Huawei, ondanks het hekwerk, de focus op het oog van de leeuwin weet te krijgen.

groothoeklens
Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk wel wat laten zien aan de achterblijvers. Een groothoeklens en mooie portretfoto’s komen dan goed van pas. Andy nam een strategische positie in op een heuvel en fotografeerde een lekker divers strandlandschap. Hij vermeldt expliciet dat hij de foto’s met beide toestellen vanaf dezelfde posities heeft genomen. Dat is maar goed ook, want de resultaten lijken meer op ‘zoek de 10 verschillen’ dan op twee foto’s van een identieke plaats. We beginnen met de Huawei Mate 30 Pro.

huawei-mate-30-pro-groothoeklens

Dit lijkt een mooie foto van een herfstdag in de natuur, maar de iPhone 11 Pro laat je vanaf dezelfde plek toch heel wat meer en heel wat gedetailleerder kennis maken met de omgeving. Kijk maar.

iphone-11-pro-groothoeklens

Op de titelplaat zie je de test die Andy deed met een van de populairste effecten van dit moment, het Bokeh-effect. In totaal testte Andy de beide toestellen op 8 verschillende locaties. Ben jij benieuwd hoe zijn andere foto’s eruit zien of waarom de iPhone 11 Pro de fotofinish won? Lees dan rustig zijn hele artikel op digitaltrends.com

[ad_2]