[ad_1]

De opvouwbare Huawei Mate X verschijnt niet in oktober, maar in november. Waar eerder geruchten gingen dat het toestel nog deze maand het daglicht zou zien, kondigt het bedrijf vandaag aan dat hij op 15 november uitkomt. Dat meldt Sina Digital zojuist.

Huawei gaat met de Mate X de strijd aan met de Samsung Galaxy Fold. Het toestel van de Zuid-Koreaanse producent werd vertraagd door problemen met de review-modellen en dat is dan ook direct de reden dat Huawei de lancering ook uitstelde. Inmiddels lijkt het apparaat gereed voor gebruik en ziet hij het daglicht volgende maand dus al. Maar dan wel alleen in China.

Huawei Mate X: zoveel kost het toestel

De Huawei Mate X heeft dus officieel een releasedatum in China, wat simpelweg inhoudt dat we ook meer over de prijs te weten zijn gekomen. Eerder dit jaar gingen er al bedragen rond, maar inmiddels is het officieel. De Huawei Mate X krijgt van de Chinese techgigant een prijskaartje van 16,999 Yen. Nu zegt dat je waarschijnlijk niets, maar omgerekend is dat zo’n €2163. Amerikaanse media hebben het over een prijs van $2400 en mocht het toestel onze kant op komen, is het aannemelijk dat het voor ons €2400 kost.

Wanneer je voor die versie gaat komt het toestel met 8GB aan RAM-geheugen en 512GB aan opslagcapaciteit. Op dit moment staat alleen China op de planning voor de lancering. Huawei zelf laat vandaag weten dat een international lancering nog intern besproken moet worden. Wel meldt het bedrijf tegenover de Amerikaanse website The Verge dat het vooral afhankelijk zou zijn van het 5G Netwerk.

Specificaties van de opvouwbare smartphone

Huawei introduceert de Mate X overigens niet met de minste specificaties. Het 5G-toestel ziet het daglicht met Huawei’s Kirin 980 processor en wordt daarbij ondersteund door een Barong 500 modem. De batterij beschikt over 4500mAh en is opgedeeld in twee verschillende cellen, wat ervoor zorgt dat de telefoon voor 85% is opgeladen in een half uur. Maar dit is alleen mogelijk wanneer deze opgeladen wordt met behulp van een 55W snellader.

Wanneer het scherm volledig ontvouwt heeft de gebruiker een 8-inch display in zijn of haar handen. Klap je het scherm naar achteren, andersom dan hoe het bij een Galaxy Fold werkt, dan zal het toestel beschikken over een 6.6-inch display aan de voorkant en een 6.38-inch display aan de achterkant.

Op zoek naar een uitstekende Huawei smartphone, maar is dat opvouwbare niets voor jou? Klik dan hier voor de beste Huawei P30 Pro deals.

Reageer op artikel:

Huawei lanceert opvouwbare Mate X officieel in november (en dit is de prijs)[ad_2]