[ad_1]

Huawei heeft nieuwe cijfers gedeeld over de smartphoneverkopen. De fabrikant heeft in het derde kwartaal van 2019 weer goede zaken gedaan met haar smartphones. In vergelijking met vorig jaar heeft Huawei meer smartphones verkocht.

Huawei in Q3 2019

In het derde kwartaal van 2019 heeft het Chinese Huawei weer een hoop smartphones verkocht. Naar eigen zeggen zou Huawei 67 miljoen smartphones hebben verkocht in Q3 2019. Dit is een stijging van 13,5 procent, ten opzichte van het kwartaal ervoor. In het tweede kwartaal van 2019 verkocht de Chinese fabrikant 59 miljoen smartphones.

Huawei Mate 20 Pro - P30 Pro achterkant

De stijging is opvallend, omdat Huawei nog altijd veel last heeft van de sancties die zijn opgelegd door de Amerikaanse regering. Zij beschuldigen Huawei van spionage, terwijl dit nooit is bewezen. Het 5G-netwerk van Huawei doet ook goede zaken, inmiddels heeft het meer dan 60 commerciƫle contracten met providers van over de hele wereld. De opbrengsten in de periode van Q1 tot en met Q3 2019 komen uit op circa 86 miljard dollar. Ook dit is weer een stijging ten opzichte van vorig jaar, en wel 24,4 procent.

Of de verkopen in het volgende kwartaal ook hoger gaan eindigen is nog maar de vraag. De nieuwe Mate 30-serie is de eerste lichting toestellen die het vanuit de doos zonder Google-apps moet doen. Dat kan voor gebruikers een nadeel zijn, omdat zij geen (directe) toegang krijgen tot diensten als Gmail, YouTube, Google Maps en de Play Store.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.

Prijzen vanaf: 679,00 euro

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.

Prijzen vanaf: 498,00 euro

[ad_2]