[ad_1]

De iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn er qua cameraprestaties allemaal op vooruit gegaan. Ook hebben ze een aantal gloednieuwe camera-functies. Benieuwd welke dit zijn en hoe je ze gebruikt? Je leest het in dit handige overzicht.

1. Beeld vastleggen buiten het opnamekader

iPhone 11 nieuwe camerafunctiesDe nieuwe iPhone 11-modellen kunnen ook beeld buiten het opnamekader vastleggen. Hierdoor kan je de compositie van je foto’s later in de Foto’s-app nog wijzigen. Als er bijvoorbeeld net iets wegvalt op de foto, verschuif je het net iets anders in het kader. Je ziet het beeld dat buiten het kader is vastgelegd als je een foto bewerkt in de Foto’s-app, maar je moet dit wel eerst aanzetten in je instellingen. In onze tip lees je hoe je dat doet.

Lees verder: Zo leg je beeld vast buiten het opnamekader met de iPhone 11 (Pro)

2. QuickTake-video

Als de Camera-app in de fotomodus staat, kan zich ineens een situatie voordoen dat je wil filmen. Met de QuickTake-functie kun je in de fotomodus gelijk beginnen met het opnemen van een video, en de opname vergrendelen. Zo heb je tijdens het filmen je handen vrij om bijvoorbeeld in- of uit te zoomen. Ook kun je tijdens de opname nog steeds foto’s maken. Je hoeft dus niet meer steeds te switchen tussen foto- en videomodus.

Wil je weten hoe het precies werkt? Lees dan onze tip: Zo maak je een QuickTake-video met je iPhone 11 (Pro)

3. Slofie

Met de nieuwe iPhone 11-modellen heb je de mogelijkheid om met je frontcamera een slowmotion-video op te nemen. Dit wordt ook wel een Slofie genoemd. Bij oudere iPhone-modellen kon je ook een slowmotion-video opnemen, maar niet met je frontcamera. Het werkt hetzelfde als het nemen van een selfie, alleen zet je eerst de slowmotion-modus aan. In onze tip lees je hoe je het precies doet.

Lees verder: Zo maak je een Slofie

4. Burst-foto’s

iPhone 11 nieuwe camerafunctiesMet de Burst-modus maak je snel achter elkaar meerdere foto’s. De Burst-modus leent zich uitstekend voor het maken van actiefoto’s, bijvoorbeeld om foto’s te maken tijdens het sporten of van je rennende hond. Er worden meerdere foto’s per seconde gemaakt, zodat je meer vastlegt. Deze functie zat al in oudere iPhone-modellen, maar de werking van de Burst-modus is veranderd in de iPhone 11-serie. Ook geldt dat hoe nieuwer je iPhone is, hoe meer foto’s je in korte tijd kunt maken. De iOS software kiest het beste plaatje uit en laat deze zien in de Foto’s-app.

Benieuwd hoe het nu werkt op je iPhone 11-toestel? Lees dan onze tip: Maak een reeks foto’s met de burstmode

5. Nachtmodus

In de nachtmodus maak je met de camera van de iPhone 11-serie nog steeds uitstekende foto’s. De optie verschijnt automatisch in beeld als je iPhone merkt dat je in het donker een foto probeert te maken. Door de sluitertijd langer te maken vangt de camera meer licht op. Het werkt helaas niet wanneer je de ultragroothoeklens gebruikt.

Meer weten over de nachtmodus? Lees dan verder! Maak een reeks foto’s met de burstmode

6. Deep Fusion

Hij is er nog niet, maar de Deep Fusion-functie komt ook binnenkort uit voor iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max). De Deep Fusion kun je inschakelen voor foto’s in een omgeving met weinig licht, maar waar het nog niet donker genoeg is om de Nachtmodus in te schakelen. Het komt bijvoorbeeld goed van pas als je ‘s avonds binnen een foto wil maken. Apple maakt geen aparte knop voor Deep Fusion: het wordt automatisch ingeschakeld als het nodig is. Wil je weten wat er op de achtergrond gebeurt als Deep Fusion wordt geactiveerd? Lees dan verder.

Lees verder: Hoe Deep Fusion de iPhone 11 (Pro) camera straks nog beter maakt

[ad_2]