[ad_1]

De iPhone 11 ligt nog maar net in de winkel, maar de eerste geruchten over de iPhone 2020 doen al de ronde. Hoog tijd voor een (extreem vroeg) overzicht van de dingen die we al weten.

iPhone 2020-geruchten overzicht

Apple zou naar verwachting aan het begin van 2020 een opvolger van de iPhone SE uitbrengen. Maar we zullen weer tot september moeten wachten voor de opvolgers van de iPhone 11 en 11 Pro. Lees ook ons overzicht met iPhone SE 2-geruchten om meer te weten te komen over het aanstaande instapmodel.

Lees verder: iPhone SE 2 in 2020, 7 verwachtingen op een rij

iPhone 2020 geruchten

1. Touch ID onder het scherm

De drie 2020 iPhones krijgen nog steeds een Face ID-camera, maar Apple wil een stapje verder gaan. Na jaren onderzoek zou het bedrijf de Touch ID-sensor terugbrengen, al zie je deze niet meer zitten. De vingerafdrukscanner zou onder het display worden geplaatst, zodat je het toestel kunt ontgrendelen door simpelweg je vinger op het scherm te leggen.

Het is nog even de vraag of de scanner het complete scherm van de iPhone ondersteunt, of dat jij je vingertop op een specifieke plek moet leggen. Het geeft in ieder geval een handig alternatief voor de momenten waarop Face ID niet goed werkt of minder handig is.

2. Nieuw design met iPhone 4-invloeden

Sinds de iPhone X is het ontwerp van de iPhone nagenoeg ongewijzigd gebleven. Volgend jaar komt daar verandering in met een aantal subtiele uiterlijke aanpassingen.

Volgens verschillende geruchten grijpt Apple terug naar het ontwerp van de iPhone 4, met een metalen frame rondom het scherm en de glazen achterkant. Dat zorgt voor een vierkanter ontwerp, waarmee Apple afscheid neemt van de afgeronde hoeken van de huidige iPhones. De iPad Pro die in 2018 verscheen geeft ons een goed voorproefje op dit nieuwe ontwerp met scherpere randen.

iPhone 2020

3. Geen notch, nieuwe schermformaten

Ben je al gewend aan de notch in het iPhone-scherm? De uitsnede aan de bovenkant voor de Face ID-camera zou volgend jaar alweer verdwijnen. Apple zou van plan zijn om de benodigde sensoren in de schermrand weg te werken, zodat de Face ID-camera nog steeds werkt, maar het scherm de volledige voorkant kan vullen.

Dit heeft ook invloed op de schermformaten van de 2020 iPhones. Volgens verschillende geruchten zouden de smartphones respectievelijk een 6,1 inch, 5,4 inch en 6,7 inch scherm krijgen. Dat betekent dat de opvolger van de iPhone 11 hetzelfde formaat behoudt, de nieuwe iPhone 11 Pro een kleiner scherm krijgt en de nieuwe iPhone 11 Max een nog groter display heeft.

4. Ook iPhone 11-opvolger krijgt oled-scherm

In 2017 stapte Apple met de iPhone X over van lcd- op oled-schermen. Een jaar later werden de iPhone XS en iPhone XS Max hier ook mee uitgerust, maar moest de iPhone XR het met een lcd-scherm doen. In 2019 was dit hetzelfde en kreeg de goedkopere iPhone 11 wederom geen oled-scherm.

In 2020 trekt Apple dit eindelijk gelijk en krijgen de drie toestellen allemaal het betere oled-schermpaneel. Dit zorgt voor een energiezuiniger toestel dat mooiere diepere zwarttinten kan weergeven. Een mooie upgrade dus voor de opvolger van de iPhone 11.

iPhone 2020

5. Wederom een driedubbele cameralens

De iPhone 11 Pro introduceerde een grote verbetering op cameragebied. We verwachten daarom niet dat Apple weer enorme stappen gaat zetten met de camera. Ga er dus maar vanuit dat de twee duurdere 2020 iPhones een driedubbele lens krijgen en het goedkopere model twee camera’s heeft.

Wel is het mogelijk dat de software wordt aangepakt, zodat bijvoorbeeld de Portretmodus en Nachtmodus beter werken. Mocht dit zo zijn, dan is het de vraag of Apple deze verbeteringen standaard onderdeel maakt van iOS 14, of deze enkel op de nieuwste iPhones beschikbaar komen.

6. Ondersteuning voor 5G

De eerste Apple-modem met 5G-ondersteuning laat nog tot minstens 2022 op zich wachten, maar tot die tijd zou Apple onderdelen van externe partijen gebruiken. Zo wordt het toch mogelijk voor de 2020 iPhones om 5G te gaan ondersteunen.

Of we er in september 2020 al iets aan hebben in Nederland, is nog even de vraag. Het is in ieder geval fijn dat de toestellen alvast klaar zijn voor deze nieuwe versie van mobiel internet.

iPhone 2020

7. Draait op iOS 14 en Apples A14-chip

Er is nog weinig tot niets over bekend, maar je mag er nu alvast van uitgaan dat alle drie de 2020 iPhones standaard op iOS 14 draaien en uitgerust zijn met de A14-chip. iOS 14 zal in de eerste helft van volgend jaar worden onthuld tijdens WWDC. Over de A14-chip komen we ongetwijfeld meer te weten als we dichterbij september komen.

Lees het laatste nieuws over Apple

[ad_2]