iPhone Amerikaanse rechter stelt dat de notch van de iPhone niemand boeit

Amerikaanse rechter stelt dat de notch van de iPhone niemand boeit

[ad_1]

Amerikaanse rechter stelt dat de notch van de iPhone niemand boeit – One More Thing

Met de introductie van de iPhone X maakten we kennis met de notch. Het zwarte gedeelte aan de bovenkant van de iPhone waar voornamelijk je camera in geplaatst is. Sommige gebruikers vinden dat foeilelijk en er zijn steeds meer fabrikanten die proberen om dat gedeelte weg te halen om zo op die manier een volledig scherm te kunnen bieden. Er is zelfs een rechtszaak over aangespannen, met een opvallende uitspraak van een Amerikaans rechter als gevolg.

Amerikaanse rechter over de notch

De mensen die de rechtszaak hadden aangespannen stelden dat Apple valse reclame had gemaakt. Zij hadden de notch meegeteld in de resolutie van het beeldscherm en de grootte van het scherm, terwijl het volgens hen die de rechtszaak aanspanden niet meegerekend had mogen worden. Een rechter heeft zich daarover mogen buigen met een opvallende uitspraak. Volgens de website Law360 liet de rechter weten: ‘Er is niet echt iemand in de Verenigde Staten die zich hier druk over maakt’.

Apple stopt emt ondertekenen van iOS 12.2
De notch in de iPhone X Bron: Apple

En daarmee was de rechtszaak min of meer gelijk dood en konden de mensen die er dachten een slaatje uit te kunnen slaan gelijk weer hun spullen pakken. Daarnaast stelde Apple dat zij volgens hen op de verpakking al duidelijk aangaf hoe de grootte van het scherm is gemeten. Dat lijkt echter al te zijn gedaan om de rechtszaak in maart van dit jaar te laten verhelpen. Als de rechter de dagers in het gelijk had gesteld, dan zouden consumenten geld kunnen terug vragen bij Apple, omdat de notch hun een vals gevoel van de grootte van het scherm had kunnen geven. Maar omdat het nu zo hard is verworpen, lijkt de kans klein dat er nog iets mee gedaan gaat worden.

De notch is sindsdien in zo’n beetje elke iPhone verschenen. Mocht je dat echt lelijk vinden, dan kun je nog altijd zoiets als een iPhone 8 in huis halen.

*
[ad_2]