[ad_1]

De iPhone 11 is nog maar net uit, maar we richten onze ogen alweer op de toekomst. Want om deze vernieuwde patentaanvraag van Apple kunnen we niet heen. Het gaat om een smartphone met een omhullend scherm, ook wel wraparound display genoemd.

Patenten worden vaak bewust anders getekend dan het daadwerkelijke doel, om andere partijen niet op ideeën te brengen. Een voorbeeld daarvan is deze theekransauto van Ford. Hoe het bij deze mogelijke iPhone van de toekomst zit, weten we niet. Feit is dat Apple nu het patent heeft op dit ‘wraparound’ scherm.

Apple iPhone met omhullend scherm

De patentaanvraag is gespot en gedeeld door Patently Apple, dat begin deze maand ook dit patent rond tastbaarheidvisualisatie deelde. Hieronder zie je een eerdere grafische weergave van het patent.

Graphic News on Twitter

Future iPhone could feature wraparound screen: January 9, 2019 — #Apple #iPhone Recent U.S. patent filings by Apple show that the tech giant is considering a radical overhaul of the iPhone – one that could see the screen wrap around the device, front to… https://t.co/gXaVuS5a58

Het gaat om een patentaanvraag die door Apple in 2013 al eens is ingediend, maar deze is nu is aangepast naar de technologie van deze tijd. Zo beschikt het aangepaste concept van de iPhone met omhullend scherm over geïntegreerde volumekknoppen en heeft het toestel geen inkepingen. Ook wordt er geschreven over facial tracking software, voor de oriëntatie en navigatie van de gebruiker.

In de patentaanvraag stelt Apple dat het bedrijf onderzoek doet naar het maximaliseren van het schermoppervlak en een betere functionaliteit van de iPhone. Of dat met dit omhullend scherm gaat gebeuren, is dus nog maar de vraag. Feit is dat de Xiaomi Mi Mix Alpha al een vergelijkbaar scherm heeft.

11 en 11 Pro (Max)

De iPhone met omhullend scherm is toekomstmuziek, die misschien nooit afgespeeld zal worden. De meest recente modellen van Apple, de iPhone 11 en 11 Pro (Max), kwamen in september dit jaar uit en over de vormgeving was veel te doen. Twitter ging op hilarische wijze los op de telefoon. Lees hier alles wat je moet weten over de 11 en 11 Pro (Max).

💆🏼‍♂️ Check ook: Een wereld zonder smartphones, is Nederland daar klaar voor?

Reageer op artikel:

Apple teast iPhone met omhullend scherm in nieuwe patentaanvraag[ad_2]