[ad_1]

De Apple Watch Series 5 ligt sinds kort in de Apple Store en beschikt over een aantal nieuwe functies. Eén daarvan is de ultra-low-power LTPO display. Dankzij deze techniek kan het scherm van de Apple Watch Series 5 altijd aan staan, zonder in te leveren op batterijduur. Een interessante ontwikkeling die mogelijk ook naar de iPhone gaat komen.

Dankzij de LTPO techniek kunnen pixels uitgeschakeld worden. Deze gebruiken dan geen energie waardoor de batterij langer meegaat. Daarnaast kan de verversingssnelheid teruggebracht worden van 60Hz naar 1Hz, is er een nieuwe low-power driver en maakt hij gebruik van een verbeterde ambient light sensor. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat een LTPO scherm 15% minder energie verbruikt dan de schermen die Apple op dit moment gebruikt.

Apple werkt aan energiezuinig scherm voor iPhone

Volgens het Koreaanse The Elec wil Apple om die reden kijken of ze de LTPO techniek ook naar de iPhone kunnen brengen. Het scherm is de grootste energieverbruiker van een smartphone, dus daar valt ook de meeste winst te behalen. Met behulp van de LTPO techniek kunnen toekomstige iPhones dus mogelijk een stuk langer meegaan op een volle batterij.

Apple Watch Series 5 16x9
Afbeelding: Hodinkee

Hiervoor moet Apple om tafel gaan met Samsung Display. De producent uit Zuid-Korea is hoofdleverancier van de schermen die Apple gebruikt voor de iPhone. Een voordeel is dat Samsung voorop loopt als het gaat om kleine tot middelgrote OLED schermen. Volgens de The Elec is het, omdat alle kennis al aanwezig is, niet ondenkbaar dat de iPhone die in 2020 gaat verschijnen een LTPO scherm gaat krijgen.

Plannen voor 2020

Naast LTPO voor iPhone heeft Apple voor volgend jaar nog een aantal interessante ontwikkelen op de planning staan. Zo schijnt het dat de AR-bril er nu toch echt gaat komen. Wat we daarvan kunnen gaan verwachten, lees je hier.

MacRumors[ad_2]