[ad_1]

iOS 13 komt op donderdag 19 september uit. Bereid nu alvast je iPhone voor op de update en je kunt ‘s avonds direct beginnen met installeren. Dan kun je zo snel mogelijk met alle nieuwe functies en verbeteringen aan de slag.

Zo kun je jouw iPhone op iOS 13 voorbereiden

Meerdere keren per jaar brengt Apple een nieuwe versie van iOS uit, maar slechts een enkele keer per jaar verschijnt een grote nieuwe versie. Op donderdagavond 19 september is het weer zover, dan is iOS 13 beschikbaar voor alle ondersteunende toestellen. Met onze vijf stappen installeer je deze update snel en veilig.

iOS 13.1 voorbereiden

1. Check of je iPhone iOS 13 ondersteunt

Zoals ieder jaar vallen er weer een aantal iPhones af die vorig jaar wel iOS 12 ondersteunden. Check dus altijd even onderstaande lijst om te zien of jouw iPhone ook daadwerkelijk een update naar versie 13 krijgt. Ook goed om te weten: morgenavond is er nog geen update voor de iPad beschikbaar, omdat de tablet overstapt op zijn eigen besturingssysteem iPadOS. Daar moeten we op wachten tot 30 september. De volledige lijst met ondersteunende iPhones is als volgt.

Deze iPhones ondersteunen iOS 13

2. Maak alvast ruimte vrij (en ruim je iPhone meteen eens op)

Om iOS te updaten heb je altijd wat vrije ruimte nodig op je toestel. Hoewel de grootte steeds verder afneemt is het lastig in te schatten hoeveel ruimte er precies moet worden vrijgehouden op je toestel. Vorig jaar bleek iOS 12 toch al meer dan 1,5GB te vragen, dus ga er vanuit dat dit nu weer zo zou zijn.

Heb je die ruimte, dan hoef je niks te doen, al is het natuurlijk altijd goed om eens kritisch te kijken naar alle apps, foto’s en andere bestanden die op je iPhone staan. Met onze handige tip en video is op je iPhone ruimte vrij maken zo gebeurd.

3. Maak een reservekopie van je iPhone

Is je iPhone opgeruimd, dan is het tijd voor de belangrijkste stap: een iPhone reservekopie maken. Hierdoor zorg je ervoor dat er altijd een complete digitale kopie van je iPhone bestaat, waar je op kunt terugvallen als de update voor fouten en problemen zorgt. Dergelijke grote updates kunnen namelijk in zeldzame gevallen voor vastlopers zorgen, waarbij je iPhone herstellen en terugzetten naar een reservekopie de enige oplossing is.

Neem daarom het zekere voor het onzekere en maak nu alvast een reservekopie van je iPhone. In onze onderstaande gids helpen we je stap voor stap om dit te doen.

Lees ook: Zo maak je een backup van je iPhone

iOS 13 functies uitgesteld

4. Deze iOS 13 functies kun je meteen proberen

iOS 13 is wederom een mooie upgrade voor je iPhone geworden, met een aantal ingrijpende verbeteringen voor je toestel. Van de donkere modus tot het nieuwe Sign in With Apple en het versturen van je eigen Memoji-stickers.

Haal alles uit de update door een kijkje te nemen op onze iOS 13-pagina, waar de belangrijkste verbeteringen op een rijtje staan. Dan weet je na het activeren van de donkere modus direct wat voor nieuwe dingen je nog meer met je iPhone kunt vanaf morgenavond.

5. Download onze iPhoned-app en ontvang een notificatie als de update er is

Zodra iOS 13 morgenavond beschikbaar komt, versturen we een melding naar alle gebruikers van onze iPhoned-app. Download dus alvast onze gratis app en je weet als eerste wanneer je de update kunt binnenhalen en installeren.

[ad_2]