[ad_1]

Qualcomm heeft rooskleurige verwachtingen gepubliceerd over de 5G-markt en analisten denken nu dat de chipmaker een hint geeft over een iPhone met 5G. Qualcomm verwacht dat in 2020 ongeveer 200 miljoen smartphones leunen op de nieuwe netwerktechnologie.

Tijdens een meeting met investeerders bij chipfabrikant Qualcomm heeft CFO Akash Palkhiwala gezegd dat 2020 twee buigpunten zal krijgen. De eerste grote ontwikkeling zal waarschijnlijk in de lente plaatsvinden, wanneer Samsung en verschillende Chinese fabrikanten hun 5G-smartphones op de markt brengen. Het tweede punt bevindt zich mogelijk in de herfst, wanneer een andere groep vlaggenschepen met 5G gepresenteerd zal worden.

iPhone met 5G in de herfst?

Palkhiwala noemt de bedoelde fabrikant niet bij naam, maar analisten verwachten nu dat de CFO eigenlijk Apple bedoelt. Die fabrikant brengt traditiegetrouw zijn nieuwste smartphone in de herfst op de markt, waardoor de kans groot is dat het hier dus gaat om iPhones met 5G-ondersteuning. In de afgelopen zeven jaar heeft het Amerikaanse bedrijf in elk geval in september zijn nieuwste telefoon gepresenteerd.

T-Mobile 5G Nederland
(Bron: Charly Triballeau / AFP)

Google zit daar meestal nog vlak voor, terwijl Samsung en Huawei meestal de tweede serie vlaggenschepen rond die periode uitbrengen.

Twee analisten, Bernstein-analist Stacy Rasgon en Summit Insights Group-analist Kinngai Chan, verwachten dat Apple in 2020 met een iPhone komt die 5G ondersteunt. Ze vinden het geschatte aantal van 200 miljoen smartphones dan ook niet vreemd, aangezien de iPhone ontzettend populair is en het cijfer daardoor prima haalbaar moet zijn.

Apple gaat wederom met Qualcomm in zee

De afgelopen twee jaar heeft Apple modems van Intel gebruikt, maar ook hier is de verwachting dat het bedrijf uit Cupertino in 2020 teruggaat naar Qualcomm voor dergelijke chips. De reden dat Apple zaken deed met Intel, kwam door een rechtszaak tussen Qualcomm en de iPhone-maker. In april is die rechtszaak tot een einde gebracht.

Apple zou achter de schermen ook werken aan een eigen 5G-modem, die in de iPhones voor 2022 zouden moeten zitten. Daarover is vooralsnog niets bekendgemaakt.[ad_2]