[ad_1]

Heb je allerlei verschillende activiteiten en projecten op een dag waar je rekening mee moet houden? Om overzicht te bewaren, is het bijhouden van een bullet journal heel handig. We zetten de beste bullet journal-apps voor je op een rijtje.

Wat is een bullet journal?

Maak je graag to-do lijstjes, notities, of schrijf je graag je gedachten van je af in een dagboek? Dan is een bullet journal-app misschien wel iets voor jou. Hier kun je alles in kwijt wat jou kan helpen in het bewaren van overzicht. Maak bijvoorbeeld een planning, een to-do lijstje met doelen voor deze maand, of schrijf op wat je vandaag hebt meegemaakt.

Er bestaan ook papieren versies van een bullet journal, maar die heb je natuurlijk niet altijd bij de hand. Daarvoor biedt een app de uitkomst. Handig is ook dat je aan deze apps foto’s en tekeningen kan toevoegen. Geen tijd om te schrijven? Ook audioberichten neem je gemakkelijk op. Dit zijn de beste gratis bullet journal-apps voor de iPhone.

1. Day One Journal

De Day One Journal-app werkt heel intuïtief en is daardoor makkelijk in gebruik. Na het downloaden kun je er meteen mee aan de slag. Er zijn verschillende opties: schrijven, lijstjes maken, foto’s toevoegen, enzovoort. Door de verschillende tabbladen onderin het scherm kun je snel switchen tussen verschillende dingen.

Je hebt verschillende templates om de tekst er voor jou zo overzichtelijk mogelijk uit te laten zien. Zo kun je kiezen voor bullets, cijfers, of een tekst met dikgedrukte letters. Ook zit er een handige agenda in, waar je makkelijk dingen aan toevoegt. De app is gratis, maar voor sommige functies moet je helaas betalen. Je kunt bijvoorbeeld niet tekenen in de gratis versie van de app.

Day One journaal + dagboek

Bloom Built Inc

2. Taskade

Taskade werkt weer anders dan Day One Journal. In plaats van te navigeren met verschillende tabbladen en steeds aparte notities aan te maken, zet je hier namelijk alles in één scherm. Ook is er al een template voor iedere soort notitie die je aanmaakt.

Je kunt de app delen met meerdere mensen, waardoor je in een team to-do lijstjes kunt maken. Behalve lijstjes kun je er ook een planning mee maken, een marketing plan bedenken, enzovoort. Ook heb je een aparte bullet journal optie, waar al een template instaat zodat je die niet zelf hoeft op te delen.

Taskade – Manage anything!

Taskcade Inc.

3. Momento

Momento werkt hetzelfde als een traditionele kladblok-app. Maar de applicatie kan meer: met Momento voeg je makkelijk dingen toe aan je kalender. Synchroniseer het met je agenda, social media en e-mail en de app verzamelt en verwerkt het in de vorm van afspraken, reminders, lijstjes etcetera.

In het menu onderin navigeer je makkelijk tussen de verschillende opties van events, social media feeds, en plaatsen waar je bent geweest. De app herinnert je als je naar een afspraak moet en geeft je de optie om er een video van te maken en hierbij op te slaan.

Momento – Diary / Journal

d3i Ltd

4. Journey

Journey is simpel en overzichtelijk. Als je deze app downloadt, krijg je gelijk een rondleiding. Je kunt er, je raadt het al, notities in kwijt. Maar je kan er veel meer mee. Je kunt bijvoorbeeld je eigen iPhone-agenda synchroniseren met de kalender in de Journey-app. Bovendien kun je een foto-dagboek bijhouden en zit er een landkaart in, waarmee je bepaalde notities aan een locatie linkt.

Journey houdt ook bij wat je humeur is. Zo kun je een overzicht zien van hoe je je deze maand hebt gevoeld. Ook meet de app de hoeveelheid notities die je in de app toevoegt en maakt er een overzichtelijk grafiekje van. Je hebt ook nog de optie om je bullet journal op te slaan in iCloud, meerdere gebruikers toe te voegen en andere coole trucjes. De premium versie van deze app is betaald, maar met de gratis versie kom je al een heel eind.

Journey – Diary, Journal

Two App Studio Pte. Ltd.

[ad_2]