[ad_1]

Zoals wij Apple kennen houdt men vaak vast aan bestaande ontwerpen. Het zijn de subtiele wijzigingen die bijdragen aan een verbeterde gebruikerservaring. Voor de nieuwe iPhone 12 wordt echter verwacht dat dit wel eens heel anders kan uitpakken. Er zijn enkele goede redenen waarom er sterk gedacht wordt aan een compleet nieuw design.

Weinig vooruitgang

De laatste jaren voelt het alsof Apple weinig heeft gewijzigd aan hun iPhone. Dit komt mede door het feit dat de consument andere dingen verwacht. Zo heeft de camera afgelopen jaren enorm centraal gestaan bij de keuze voor een nieuwe smartphone. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de afgelopen generaties een flinke update hebben gekregen in het camerawerk. Onderhuids heeft Apple nooit stilgestaan, maar aan de buitenzijde lijkt er juist niets gedaan te zijn.

Dit laatste kan op zich wel kloppen, maar achter de schermen gebeurd er ontzettend veel. Vele van deze ontwerpen gaan jaren voor werkelijke lancering al als testexemplaar door het leven. Een nieuw ontwerp moet uiteraard uitvoerig getest worden. Voor de nieuwe iPhone 12 kan het dus zomaar zijn dat er in Cupertino al enkele testexemplaren terug te vinden zijn. Ondanks dat wij het gevoel hebben dat er bij Apple weinig vooruitgang wordt geboekt zal de fabrikant dit bij het volgende model mogelijk anders doen bewijzen.

Oude klassieker komt terug

Voor wat nu bekend is zal de iPhone 12 mogelijk een oude klassieker aanspreken op zijn design. Het gaat hierbij om het design van de oeroude iPhone 4. Bij deze iPhone 4 waren de hoeken nog behoorlijk afgerond. Bij de nieuwe iPhone 12 worden deze hoeken mogelijk nog iets scherper afgerond. Deze conclusie wordt mede gebaseerd op de recentelijk gelanceerde iPad Pro en MacBook. Deze hebben, in vergelijking met hun voorgangers, minder scherpe hoeken. Om in de lijn van de familie te blijven zal de nieuwe iPhone 12 ook mogelijk minder afgeronde hoeken kunnen krijgen.

Een andere reden waarom de iPhone 12 mogelijk in een compleet nieuw jasje wordt gestoken is het “3-year product refresh cycle”. Volgens dit principe lijkt Apple te werken al zijn hier soms de meningen wel over verdeeld. Inmiddels zijn er wel drie generaties die volgens een ‘oud design’ verkocht worden. Het verversen van het ontwerp is dus zeker geen gekke gedachte en het is juist de iPhone 12 die dan weer perfect past in dit beeld.

Dikkere bezels voor de iPhone 12

Volgens een recent gerucht zou er momenteel geëxperimenteerd worden met een iPhone 12 waarbij de notch is weggevallen. In plaats hiervan is er weer gekozen voor een dikkere bezel. Het idee achter dit concept is dat de fabrikant de TrueDepth sensor, speaker en selfiecamera dermate klein wil maken dat het gewoon in een bezel past. Om het plaatje kloppend te maken zal de bezel aan de bovenzijde ook weer rondom het scherm zichtbaar zijn.

Een ander gerucht claimt echter dat dit experiment inmiddels alweer is afgeschoten door de hogere heren bij Apple. In plaats hiervan komt de iPhone 12 gewoon met een notch, maar dan wel een kleinere. Een volledig scherm aan de voorzijde is vooralsnog niet iets waar ze in Cupertino aan werken of denken.

iPhone 12 quadcamera

Enkele goed geïnformeerde bronnen weten langzaam aan te melden dat de iPhone 12 mogelijk de eerste quadcamera smartphone zal worden vanuit Apple. Als extra toevoeging op de bestaande lenzen komt er nu een Time-Of-Flight camera bij. Met deze lens kan de iPhone 12 razendsnel informatie krijgen over de diepte van een object. De lens wordt inmiddels ook vaak ingezet voor Augumented Reality. Of de camera er dan ook zo uit komt te zien zoals in de afbeelding hierboven is nog onbekend. Onze vrienden van PhoneArena hebben in ieder geval de moeite genomen om 3D-renders te maken op basis van al het bovenstaande.

[ad_2]