[ad_1]

Met Apple Arcade krijg je toegang tot een hoop games, maar wat is nou echt je tijd waard? iPhoned zet de beste Apple Arcade games voor je op een rij.

Beste Apple Arcade-games

Apple Arcade is een abonnementsdienst van Apple voor het spelen van games op iOS, iPadOS, macOS en tvOS. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot een flinke bibliotheek aan exclusieve titels.

Apple Arcade heeft een aparte tab in de App Store gekregen, maar Apple is niet zo goed in het presenteren van de games die er kwalitatief uitschieten. Heb je niet zoveel tijd om alles te proberen? Dan is het lastig om te bepalen welke titels nou echt je tijd waard zijn. Daarom hebben wij dat voor je gedaan.

Lees ook onze Apple Arcade review: gamen zonder fratsen en de hoogste kwaliteit

1. What the Golf?

Maker: Triband

What the Golf? is de meest hilarische game die we in lange tijd hebben gespeeld. In de basis is dit een golfpuzzelspelletje. Je doel is om in een flinke reeks puzzeltjes iets in de hole te slaan. Nu verwacht je wellicht dat dit elke keer een golfballetje is, maar dat is absoluut niet het geval.

Al snel sla je bijvoorbeeld de golfclub, de golfer en zelfs de pijl die aangeeft waar de bal heen gaat. En dat zijn nog maar de eerste levels. Daarna volgt een reeks hilarische puzzetjes waarin je nooit weet wat je kunt verwachten. Sommige levels zijn puur gemaakt om aan het eind een woordgrap te kunnen plaatsen, terwijl anderen juist door de complete absurditeit leuk zijn. Sla je slag en laat je verrassen.

2. Manifold Garden

Maker: William Chyr

Manifold Garden werd al heel wat jaren terug aangekondigd, maar de ambities van maker William Chyr waren te groot voor een realistische planning. De game was het wachten waard. In Manifold Garden stap je een wereld binnen die niet ophoudt, maar zich eindeloos herhaalt. Stap je dus van een platform en val je naar beneden? Dan kom je datzelfde platform vanzelf weer tegen.

In deze unieke wereld kom je terecht in ruimtes waar je puzzels dient op te lossen. Daarvoor krijg je de mogelijkheid om de zwaartekracht om te draaien naar welke kant je maar wil. Het doel is aanvankelijk om gekleurde dozen op de juiste knop te zetten om zo deuren te openen. Daar blijft het natuurlijk niet bij, maar zelf ontdekken is net als met What the Golf? het leukste.

Manifold Garden

William Chyr Studio

3. Card of Darkness

Maker: Zach Gage, bekend van Flipflop Solitaire, Really Bad Chess

Zach Gage houden we scherp in de gaten, want elke keer als hij een game maakt staat er ons iets tofs te wachten. Card of Darkness is zijn meest ambitieuze project tot nu toe, in samenwerking met de bedenker van de fantastische animatieserie Adventure Time. Deze keer kiest Gage voor een wat meer traditionele insteek. Als avonturier ga je op pad in kerkers om zo ver mogelijk te komen.

Dat doe je in een speelveld vol stapeltjes kaarten. Deze kaarten bestaan uit vijanden, wapens, geld, magische spreuken en levensdrankjes. Jouw doel is om de juiste kaarten te kiezen, zodat je zover mogelijk komt terwijl je probeert te overleven. Met een combinatie van denkwerk en geluk blijft deze game heel erg lang leuk.

Card of Darkness

Zach Gage

4. Mini Motorways

Maker: Dinosaur Polo Club, bekend van Mini Metro

Met Mini Metro werd je uitgedaagd om een heel metronetwerk aan te leggen, in een vrolijke stijl die doet denken aan de metrokaarten in Londen. Het resultaat was een bijzonder leuke game. Dat is met opvolger Mini Motorways niet anders.

Deze keer bouw je een metropolis op met een soortgelijke, minimalistische stijl. Je doel is om huizen via wegen te verbinden aan gebouwen met dezelfde kleur. Hoe langer je speelt, des te ingewikkelder het wordt en hoe meer mogelijkheden je krijgt. Denk aan verkeerslichten en snelwegen. Start de game op en voor je het weet is het zo een uur later.

Mini Motorways

Dinosaur Polo Club

5. Pilgrims

Maker: Amanita Design, bekend van Machinarium en Chuchel

Als de maker van onder andere Machinarium en Chuchel een nieuwe game maakt, dan let je op. Pilgrims is iets heel anders dan Aminita Design eerder heeft gemaakt, maar de originaliteit spat er vanaf. De game speel je door kaarten neer te leggen. Kaarten bestaan uit voorwerpen en personages die je in een level plaatst om dingen voor elkaar te krijgen. Tussendoor reis je via een wereldmap om nieuwe opdrachten te vinden. Zoiets heb je nog nooit gespeeld.

Pilgrims

Amanita Design s.r.o.

6. Where Cards Fall

Maker: The Game Band, waarvan een ontwikkelaar bekend is van Alto’s Adventure

In deze prachtige game speel je met kaarten, maar niet zoals je gewend bent. Kaarten kun je in namelijk veranderen in gebouwen. Dat resulteert in fijne puzzels waarin je via slim denkwerk naar de andere kant op de kaart moet zien te komen. Tussendoor wordt er een melancholisch verhaal verteld. Where Cards Fall is een van de mooist ogende games op Apple Arcade.

7. Sayonara Wildhearts

Maker: Simogo, bekend van Device 6 en Year Walk

In deze ritmegame stap je op een motor en raas je door waanzinnig stijlvolle levels heen. Er gebeurt een hele hoop in deze game, maar het komt er voornamelijk op neer dat jij de juiste richting op stuurt en op tijd op het scherm tikt om bijvoorbeeld aanvallen te ontwijken. Deze game is alleen al om de soundtrack en het design de moeite meer dan waard, maar is daarnaast ook nog eens leuk om te spelen.

Sayonara Wild Hearts

Annapurna Interactive

8. Grindstone

Maker: Capybara Games bekend van Superbrothers: Sword & Sworcery EP

Van Capybara Games verwacht je misschien iets moois en zweverigs, maar niets is minder waar met Grindstone. De focus ligt namelijk compleet op de gameplay. In puzzels moet je genoeg vijanden zien te verslaan om de deur te open en naar het volgende level te gaan. Deze vijanden versla je door een reeks van dezelfde kleur aan elkaar te verbinden om ze daarna aan je zwaard te rijgen. Duurt het te lang, dan worden de levels steeds moeilijker. De game is origineel, leuk en zeer uitdagend.

Grindstone

Capybara Games Inc.

9. Oceanhorn 2: Knights of the Lost Ream

Maker: Cornfox, bekend van Oceanhorn

Een game zo groot en goed als The Legend of Zelda: Breath of the Wild hoef je niet te verwachten op Apple Arcade, maar Oceanhorn 2 is flink op weg. Je krijgt namelijk een enorme wereld om te ontdekken, waarin je als de held doorheen vecht en puzzels oplost. Als je moderne spelcomputergames gewend bent, voelt Oceanhorn 2 wel wat ouderwets aan. Toch is de game een plezier om te spelen. Het is vooral indrukwekkend dat het allemaal kan op het kleine schermpje van een iPhone.

Oceanhorn 2

Cornfox & Brothers Ltd.

10. Exit the Gungeon

Maker: Dodge Hell, bekend van Enter the Gungeon

Na Enter the Gungeon dreigen de eindeloze kerkers in te storten, dus zit er maar één ding op: Exit the Gungeon. Dat gebeurt in een doldwaas actiespektakel waarin je op een lift alle vijanden moet verslaan. Je krijgt daarbij telkens verschillende wapens, waardoor je nooit een vertrouwde tactiek kunt toepassen. Dat maakt de game erg leuk om te spelen.

Exit the Gungeon

Devolver

11. Assemble With Care

Maker: Ustwo Games, bekend van Monument Valley

Het kan zeer bevredigend zijn om apparaten uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Maar voor je het weet lukt dat niet meer. Daarom hebben de makers van Monument Valley er een mooie game van gemaakt waarin je vrij mag klussen aan sentimentele apparaten. Het een fijn spelletje vol schroefjes, schuifjes en andere friemeldingetjes.

Assemble with Care

ustwo games

12. Neo Cab

Maker: Chance Agency

In de toekomst worden bijna alle taxi’s bestuurd door kunstmatige intelligentie. Jij bent de laatste menselijke rijder. Via een app pik je klanten op en heb je gesprekken met hen. Zodra je in een nieuwe stad terecht komt, denk je daar te kunnen verblijven bij een vriendin. Plots verdwijnt zij, heb jij geen huis en zit er dus niets anders op dan door te rijden. Tijdens de gesprekken heb je daardoor constant een gevecht tussen je emoties en de gemoedstoestand van je klanten. Een slechte klantscore zorgt namelijk voor minder werk. Dat resulteert in een zeer originele en boeiende game.

13. Bleak Sword

Maker: More8Bit

In veel games uit deze lijst mag je rustig de tijd nemen, maar dat is in Bleak Sword absoluut niet het geval. Zie deze game als een zeer minimalistische Dark Souls-like. Rol van vijanden weg en hak ze in de pan om de kleine levels te overleven en door te gaan. Kies je upgrades tussen de levels door goed uit voor de bonus die je nodig hebt.

14. Mutazione

Maker: Die Gute Fabrik

Een jonge vrouw bezoekt haar zieke grootvader in een gebied waar allang geen bezoekers meer zijn geweest. De bewoners zijn door een dramatische gebeurtenis namelijk gemuteerd. Daardoor kom je de vreemdste wezens tegen. In het dorpje bouw je banden met hen op, doe je opdrachten en leer je meer over het gebied. Een fijne, rustige game om jezelf in te verliezen.

Mutazione

Die Gute Fabrik

15. Pinball Wizard

Maker: Frosty Pop

Pinball Wizard is pinball, maar dan met een tovenaar als bal. Met de tovenaar knal je tegen vijanden aan, of raak je tonnen met bijvoorbeeld extra levenspunten en geld. Je hebt met de twee flippers niet heel veel controle, maar genoeg om maar door te blijven spelen.

The Pinball Wizard

Frosty Pop

Er worden regelmatig nieuwe games aan Apple Arcade toegevoegd. Daarom zullen wij deze lijst in de loop van de tijd aanvullen als er weer topgames tussen zitten. Houdt ons dus in de gaten. Bijvoorbeeld door je in te schrijven voor onze gratis nieuwsbrief of de iPhoned-app te downloaden.

[ad_2]