[ad_1]

Ook hier vraag je jezelf af of dit alles is.

De release van de iPhone 11 leidde vooral tot leedvermaak en onze review was meer dan duidelijk. Ook wanneer je de belangrijkste camera-features op een rij zet dwalen de gedachten onwillekeurig af naar een bekende Doe Maar-klassieker.

Ultra groothoeklens
Nu Apple voor een drievoudig camerasysteem gekozen hebt gaat er een wereld voor de iPhone-gebruiker open die Android-gebruikers al langer kennen. Zonder gebruik te hoeven maken van externe accessoires kan men een hoek van 120 graden bereiken.

Night mode
Apple zelf deed er nogal stoer over en eerlijk is eerlijk, de nachtmodus van de nieuwe iPhone heeft volgens de beelden zeker meerwaarde, maar of het echt vernieuwend is?

iphone-11-night-modus

Deep Fusion
Sorry voor degenen die naar de winkel rennen om op 20 september de eerste iPhone 11 te scoren, maar Deep Fusion is dan nog niet beschikbaar. Deep Fusion is de AI-toepassing van Apple die eigenlijk een groot aantal verschillende foto’s maakt zodra je één foto neemt. Door kunstmatige intelligentie worden de diverse beelden razendsnel samengevoegd tot één foto die bijzonder gedetailleerd is. Klinkt deze toepassing je bekend in de oren? Dat klopt, want Android-smartphones, zoals Google Pixel, bieden deze mogelijkheid al jaren. Apple verwacht Deep Fusion later deze herfst met een update te installeren.

Inderdaad, er komt al een update van iOS 13, want ook daar was iets bijzonders mee aan de hand.

Slowfie is wel toepasselijk
Voor de selfiecamera heeft Apple ook een flink aantal ‘verbeteringen’ gemaakt. Zo kun je selfie-opnamen vertraagd maken. De zogenoemde ‘slowfie’. Helaas is de bijnaam toepasselijker voor het hele toestel dan voor de innovatie. Apple vindt het namelijk al innovatief dat je inmiddels een 12 MP selfiecamera hebt en dat de groothoeklens automatisch geactiveerd wordt als je de iPhone 11 horizontaal draait. In Android is men inmiddels al iets verder. Daar kan je al horizontaal filmen terwijl je jouw smartphone verticaal houdt.

Tot slot meldt Apple nog een bijzondere toepassing in bediening. Je kunt nu namelijk met de startknop van foto naar video schakelen.

Zoals we al concludeerden, als je zo’n € 1.000,- aan een smartphone wilt besteden ben je, zelfs als Apple-freak, een dief van jouw eigen portemonnee als je op basis van de camera-specificaties een iPhone 11 kiest.

Dit artikel is geïnspireerd op een bijdrage van Cnet.

[ad_2]