[ad_1]

iPhone 11 unboxing en eerste indruk

De iPhone 11 is de opvolger van de iPhone XR en dat zie je eigenlijk direct zodra je de iPhone 11 uit de verpakking haalt. Voor deze eerste indruk van de iPhone 11 hebben wij de nieuwe mintgroene versie uitgepakt. De nieuwe kleur lacht je tegemoet zodra je het doosje openmaakt, want Apple heeft de iPhones deze keer met het scherm naar onderen in de doos gestopt. Verder vinden we weinig nieuws in de doos: er zit bijvoorbeeld nog steeds de langzamere 5 Watt lader bij de iPhone 11. Bij de iPhone 11 Pro zit er wél een snellere lader bij en het is jammer dat dit niet gewoon standaard is bij elke nieuwe iPhone.

Als je al eerder een iPhone XR gebruikt hebt, dan voelt de iPhone 11 direct vertrouwd. Het scherm is identiek, het formaat is hetzelfde en de behuizing voelt gelijkwaardig aan. Je merkt aan de voorkant eigenlijk nauwelijks dat je een nieuw model in handen hebt, tenzij je natuurlijk van een iPhone 7 of ouder komt. Dat zal bij de meeste nieuwe eigenaren het geval zijn, want de iPhone 11 is met zijn vanafprijs van €809 de goedkoopste in de nieuwe line-up.

Scherm: net zo goed als iPhone XR

Als je van een iPhone 7 of iPhone 8 komt (of een ander 4,7-inch toestel), is de stap erg groot. Het schermvullende Liquid Retina LCD-scherm is nog steeds prachtig, maar is wel wat aan de grote kant. We vinden het daarom nog wel wat gek dat Apple voor het goedkoopste model het middelste schermformaat gekozen heeft. Wij vinden de 6,1-inch en het formaat van het toestel zelf eigenlijk net iets te groot voor de gemiddelde gebruiker. Desalniettemin hebben we over de kwaliteit van het scherm niets te klagen. Hoewel het geen OLED-scherm is, ziet het er nog steeds piekfijn uit.

iPhone 11 inhoud verpakking.

Design: Nieuwe kleur mintgroen
De nieuwe mintgroene kleur vinden we erg mooi. Het is een frisse nieuwe kleur die er echt uitspringt. Je ziet meteen dat je een nieuwe iPhone hebt en is weer eens wat anders dan zwart of rood. Wel is de kleur erg uitgesproken. Dat betekent dat je er maar wel van moet houden, want het is zeker niet een kleur voor iedereen. Dat geldt ook voor de paarse variant. Wat dat betreft was de blauwe iPhone XR een stukje neutraler. Als je nu toch een zo neutraal mogelijke kleur wil, dan kun je het beste kiezen voor zwart of wit. Als we moeten kiezen tussen de groene en paarse kleur, vinden we de mintgroene variant een stuk mooier. Ook past de mintgroene aluminium rand mooi bij de glimmende achterkant.

De kleur van de iPhone loopt op de achterkant over in de camerabult. Dat vinden we erg mooi en een stuk aantrekkelijker dan bij de dubbele lens op de vorige modellen. Je hebt nu alleen twee ronde zwarte “ogen” op de achterkant, maar alles daar omheen is allemaal dezelfde kleur. De camerabult valt daardoor helemaal niet op, omdat het mooi samenvalt met de rest van de behuizing. Een grappig detail is dat het vierkante stukje glas matglas is, terwijl de rest glimmend is. Op de iPhone 11 Pro is dat precies andersom.

iPhone 11 groen onderkant.

Een ander geinig detail is dat er geen “iPhone” meer op de achterkant staat. Het enige wat we zien zijn twee kleine logootjes met het CE-keurmerk en een prullenbak die aangeeft dat je hem niet zomaar weg mag gooien. Dat zouden wij ook maar niet doen, want daar is de iPhone 11 veel te mooi voor. Door het verdwijnen van de iPhone-naam ziet de achterkant er veel cleaner uit.

Face ID heeft ook een kleine update gekregen, al merkten wij daar in onze eerste test nog niet heel veel van. Face ID is iets sneller, maar diezelfde snelheidsverbetering vinden we ook bij toestellen met iOS 13. Apple beloofde bredere kijkhoeken, zodat je je toestel kan ontgrendelen als je niet recht met je gezicht voor het scherm zit. Dat viel in onze eerste test nog wat tegen, maar de komende dagen moet uitwijzen of we hier daadwerkelijk in alledaags gebruik iets van merken.

Overige verbeteringen
De iPhone 11 bevat natuurlijk nog veel meer verbeteringen. Zo is de batterijduur met één uur extra verlengd ten opzichte van de iPhone XR (je kan nu zo’n 17 uur draadloos video afspelen) en zit er natuurlijk een geheel nieuwe camera op. Met de ultragroothoeklens kun je nu mooie wijdere foto’s maken. Dit levert vooral bij landschappen mooie plaatjes op, al moeten we de kwaliteit van de camera’s nog uitgebreid testen. Net als de nieuwe frontcamera, die er in megapixel op vooruit gaat van 7-megapixel naar 12-megapixel. In onze iPhone 11 review lees je binnenkort wat wij vinden van de nieuwe camera’s.

iPhone 11 groen achterkant.

Andere kleine verbeteringen vinden we in de audio-opties. Zo ondersteunt de iPhone 11 ruimtelijke audio, waardoor er een vorm van surround-sound gecreëerd wordt. Dit zullen we vooral nog testen met films op Netflix en andere streamingdiensten.

Conclusie iPhone 11 eerste indruk

Onze eerste indruk van de iPhone 11 is zeker positief. Het toestel heeft een aantal fijne verbeteringen en is een prima upgrade voor mensen die nu nog met een oudere 4,7-inch iPhone zitten die niet meteen meer dan duizend euro uit willen geven. Toch vinden we nog steeds dat het scherm wel wat groot is, terwijl voor de meeste mensen het 5,8-inch formaat het ideale schermformaat is. De nieuwe kleuren zijn verfrissend, al zijn deze niet voor iedereen omdat ze behoorlijk uitgesproken zijn. We kijken er naar uit om aan de slag te gaan met de verbeterde camera, de nieuwe audio-opties en de betere accuduur. Binnenkort lees je in onze recensie van de iPhone 11 ons definitieve eindoordeel.

Wil je de iPhone 11 reserveren? Dan kan dat. In ons artikel vind je deals, winkels en meer. Check ook ons artikel met de iPhone levertijden.

Hier kun je de iPhone 11 als los toestel kopen:

iPhone 11 bij provider nu reserveren

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen

iPhone 11 los bestellen (vanafprijs €809,-)

Koop je via één van bovenstaande linkjes, dan steun je daarmee iCulture zonder dat het jou iets extra kost. Alvast bedankt!

[ad_2]