[ad_1]

Ook deze week gebeurde er veel op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

GameClub: nieuwe iOS-gamedienst gaat de strijd aan met Apple Arcade

GameClubApple Arcade is nu iets meer dan een maand beschikbaar en de eerste concurrent dient zich al aan. GameClub is een nieuwe abonnementsdienst met allerlei iPhone- en iPadgames die je onbeperkt kunt spelen. GameClub pakt het wel iets anders aan dan Apple Arcade. De dienst richt zich naast het aanbieden van nieuwe spellen ook op het opknappen en opnieuw uitbrengen van iOS-klassiekers. Deze games zijn nu al jaren niet meer speelbaar omdat ze niet de nieuwste iOS-versie ondersteunen, maar met GameClub krijgen ze een tweede leven.

→ Lees meer over GameClub

Dit is er nieuw in de Apple Store Amsterdam

Apple Store Amsterdam verbouwingDe eerste Apple Store van Nederland, aan het Leidseplein in Amsterdam, is verbouwd. Deze Apple Store is al lang niet meer de enige Apple Store in Nederland, maar wel de grootste: de winkel heeft een oppervlakte van 2500 vierkante meter. Na een verbouwing van een aantal maanden was er op 24 oktober een feestelijke opening. iPhoned.nl uitgenodigd om naar de heropening te gaan en zetten alle nieuwe dingen voor je op een rij.

→ Lees verder over de heropening van de Apple Store Amsterdam

Patent: iPhone kan Memoji maken door een selfie te scannen

Memoji StickersEen Memoji maken op basis van enkel een foto van je gezicht: als het aan Apple ligt is het binnenkort mogelijk. Dat blijkt uit een patent dat afgelopen week is ingediend bij het USPTO, het Amerikaanse patentenbureau. In het document beschrijft Apple hoe het in de toekomst mogelijk moet worden om een Memoji te maken op basis van een selfie.

→ Lees meer over automatisch een Memoji maken

’16 inch-MacBook Pro komt eind deze maand, Apple AR-bril, Apple Watch slaap-app en ARM-Macs in 2020′

16 inch-MacBook Pro conceptDe nieuwe MacBook Pro met 16 inch-scherm is nog voor het einde van deze maand verkrijgbaar. De Apple AR-headset, Apple Watch slaap-app en ARM-Macs laten nog even op zich wachten en verschijnen volgend jaar. Dat schrijven DigiTimes en Bloomberg. Eerstgenoemde heeft gesproken met iemand in de productieketen van Apple. Deze bron claimt dat de 16 inch-MacBook Pro eind deze maand al in de verkoop gaat.

→ Lees meer over de MacBook Pro 16 inch-release

Accessoiremaker weet het zeker: zo zien de ‘AirPods Pro’ eruit

AirPods 3 hoesjeNog voordat Apple de AirPods 3 (of AirPods Pro) officieel onthuld heeft, presenteert een accessoiremaker al hoesjes en andere accessoires voor de nieuwe oordopjes. Naar verwachting brengt Apple eind 2019 of begin 2020 de derde generatie van de AirPods uit. Deze AirPods 3 hebben een nieuw ontwerp en noise cancelling, waarmee het omgevingsgeluid weggefilterd kan worden.

→ Lees verder over het verwachte ontwerp van de AirPods Pro

[ad_2]