[ad_1]

Apple wil hun iconische logo een handige praktische functie mee gaan geven.

Er zijn maar weinig tech-logo’s zo iconisch als Apple’s appel maar tot dusver had je eigenlijk niks aan het witte (eventueel lichtgevende) plaatje, afgezien van het feit dat je ‘ik heb een luxe gadget’ uitstraalt. Daar zou verandering in kunnen komen, want Apple wil een zeer praktische functie aan hun logo toewijzen.

Dat ontdekte AppleInsider op basis van een patentaanvraag van het miljardenbedrijf. In plaats van een relatief nutteloos plaatje moet de appel tevens een actief LED-licht gaan bevatten dat als notificatielampje zou dienen.

Apple vraagt patent aan voor een systeem waarbij decoratieve elementen met een licht voorzien kunnen worden en gekoppeld zijn aan het besturingssysteem. Apple noemt daarbij een sloot aan voorbeelden; het lichtje zou kunnen oplichten bij het ontvangen van “communicatie, een kalender reminder, user input, activatie van een elektronisch component zoals de camera.”

In eerste instantie zou het om het verlichte logo voor hun smartphones worden ingezet, want de patentaanvraag refereert hier veelvuldig naar. Eerder werd het logo van de MacBook verlicht, maar daar zit vooralsnog geen echte functie aan. Het is aannemelijk dat de praktische invulling van een lichtgevend logo uiteindelijk ook naar andere Apple-apparaten gebracht wordt.

Aan de andere kant kun je je afvragen wat het nut van een lampje op de achterkant van een toestel is. Zit je voor je laptop, dan zie je het lampje niet. Ligt je iPhone op je bureau, dan heb je hem ook met het scherm naar boven. Het is daarom ook nog niet zeker of Apple het idee überhaupt gaat gebruiken; het tegenwoordige patent-systeem vereist dergelijke bedrijven alles dicht te timmeren wat ze maar mogelijk willen gebruiken, zodat ze daar later geen problemen mee krijgen.

Ondertussen werkt Apple hard aan het uitrollen en vooral polijsten van iOS 13 nadat het nieuwste besturingssysteem met redelijk wat grote bugs werd verscheept. Uiteraard lees je op Apparata ook alles over de nieuwste iPhones, de XR-vervangen iPhone 11, de solide iPhone 11 Pro en de monsterbak met de belachelijke benaming van iPhone 11 Pro Max.

[ad_2]