[ad_1]

Mobiele gamers zullen de iPhone 12 erg gaan appreciëren.

Het is geen geheim dat Apple keihard aan het inzetten is op gaming met Apple Arcade. Het is goedkoop, werkt als een tierelier en is een zeer solide investering voor gamers. Dat in combinatie met de iPhone 12 moet in 2020 voor een zeer verleidelijke gaming set-up zorgen vanwege het scherm, dat een absurde ververssnelheid zou krijgen.

Een aantal maanden geleden lekte IceUniverse al dat de 2020 iPhone mogelijk een 60/120Hz display zou krijgen van Samsung en insiders bevestigen dit gerucht nu tegenover DigiTimes. En dat zou de eerste keer markeren dat het bedrijf uit Cupertino met een 120Hz refresh rate komt voor een smartphone. Sommige iPad Pro’s hadden al een 120Hz display, maar waar het in dat geval om een LCD-scherm ging, krijgt de iPhone 12 een OLED display.

En zo slaat Apple twee vliegen in een klap. De OLED panels (waarschijnlijk van Samsung) bieden niet alleen prachtige, heldere beelden, maar met zo’n hoge ververssnelheid ook een flinke bonus voor gamers.

Zo beschrijven we in dit artikel over Fortnite hoe framerate een impact op je gameplay-ervaring kan hebben. Nu kan je framerate tijdens een potje PUBG Mobile nog zo hoog zijn, als het scherm slechts 30 keer per seconde ververst heb je in essentie alsnog 30fps.

Kortom, de iPhone 12 zal met de hoge refresh rate alles in huis hebben om een game zo soepel mogelijk te tonen aan de gebruiken. Voeg daar aan toe dat de iPhone volgend jaar ongetwijfeld weer een verbeterde processor meekrijgt en je hebt een gamingmonster wanneer je een Apple Arcade-abonnement hebt.

De laatste weken lekt er wel meer uit rondom de aankomende iPhones, waaronder van alles over de camera-set-up en de manier waarop Apple het design gaat aanpakken.

[ad_2]