[ad_1]

Apple heeft bij de iPhone 11 gezegd dat ze het sterkste glas ooit in een smartphone hebben gebruikt. Maar als je een smartphone echt onbreekbaar wilt maken, zodat je het uit een helicopter kunt gooien en er met een overheen kunt rijden, zul je misschien toch een ander materiaal moeten hebben. Valtests van de iPhone 11 laten zien dat ook het ‘sterkste glas’ nog wel kapot kan. Wel is het zo dat het glas breukbestendiger is dan voorheen, dus Apple liegt niet over het feit dat het ‘dual ion-exchange’ proces het glas veel duurzamer heeft gemaakt.

Op YouTube zijn inmiddels meerdere filmpjes verschenen van populaire youtubers die hun iPhones kapot slaan, waaronder EverythingApplePro. Ze komen allemaal tot dezelfde conclusie: het kan nog steeds kapot.

iPhone 11 valtest

Bij Tom’s Guide ging het glas kapot na een val vanaf heuphoogte op beton. Het glas aan de voorkant gaat als eerste kapot, terwijl het glas aan de achterkant veel moeilijker stuk valt. Vanaf schouderhoogte kun je echter het glas laten breken. Zoals wel vaker doet de breuk zich het eerst voor bij de hoekpuntjes: als die op de grond vallen, is er de grootste kans om te breken. Een iPhone 11-hoesje dat de hoeken beschermt kan al veel leed besparen.

Bij EverythingApplePro hield de iPhone 11 het wat langer uit, maar ook daarbij ging het uiteindelijk kapot. Ze gooiden de iPhone meermaals van 3 meter hoog op de grond, totdat het uiteindelijk brak. Je kunt dus wel concluderen dat het glas sterker is geworden, al komt het vaak ook aan op domme pech. Als je iPhone net iets ongunstiger terechtkomt kan een lage val al fataal zijn.

[ad_2]