[ad_1]

Volgende week komt iOS 13.1 uit. Wanneer de accuduur van je iPhone XS, XS Max of XR te wensen overlaat, is je toestel mogelijk trager na het bijwerken. Ook heeft Apple bekendgemaakt dat het iPhone 11-trio een nieuw soort accutechniek gebruikt waardoor de toestellen langer meegaan.

iOS 13.1 kan prestaties iPhone XS (Max) en XR verminderen

In een nieuwe supportpagina op haar website maakt Apple bekend dat iOS 13.1 een nieuwe functie toevoegt aan de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. Na het bijwerken kunnen de prestaties van de toestellen verminderd worden als de accu niet krachtig genoeg meer is.

Eind 2017 kreeg het bedrijf een hoop kritiek over zich heen vanwege deze maatregel. Mensen met ietwat oudere iPhones merkten toen ineens op dat hun toestel slomer was dan voorheen. Apple gaf uiteindelijk openheid van zaken en gaf toe dit bewust te doen om zo de levensduur van het toestel op te rekken. Ook werd accuvervanging goedkoper.

Het is dan ook niet raar dat deze ‘functie’ ook aan de iPhones van vorig jaar wordt toegevoegd. iOS 13.1 komt op 24 september uit. Na het bijwerken kun je zelf in het instellingenmenu aangeven of je de prestatievermindering bij een slechte accu aanzet, of niet.

Lees ook: Overzicht: haal alles uit iOS 13 met deze 12 nieuwe functies

iPhone 11 (Pro) heeft betere accumanagement

Daarnaast laat Apple ook weten dat de kersverse iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max over een vernieuwd ‘accumanagementsysteem’ beschikken. Het bedrijf schrijft op een supportpagina dat deze altijd aanstaat en automatisch werkt. Dit wekt de suggestie dat de bovengenoemde functie al vanaf de start aanwezig is op het iPhone 11-trio.

Ook is het accumanagement verfijnder en beter dan voorgaande versies, aldus Apple. Dit is vooral bedoeld om de eventuele prestatievermindering in de loop der tijd te verminderen. Zo kun je langer gebruikmaken van je nieuwe iPhone voordat de accu aan vervanging toe is. Check ook onze iPhone-accutips om de levensduur nog meer op te rekken.

Lees meer over de iPhone 11

[ad_2]