[ad_1]

Zoek niet verder. Hier is het nieuws van de dag, van de week, van de maand… nee, van het jaar! Goed. Alle gekheid op een stokje. Apple voorziet de iPhone, iPad en Mac in de volgende software-update van maar liefst 60 nieuwe emoji. Ze zullen in iOS 13.2, iPadOS 13.2 en macOS Catalina 10.15.1 aankomen.

En wat voor emoji. Maak je klaar voor een gapende emoji, een geleidehond, boter, knoflook, flamingo’s en zelfs een geel veiligheidsvest. Apple kondigde de komst van deze nieuwe emoji al op 17 juli -wereld emoji-dag- aan en nu is bekend wanneer ze live komen. Met de volgende software-update dus.

Nieuwe emoji: dieren, eten, diversiteit

Allereerst zijn er een aantal nieuwe dieren. Apple toont zes van de zeven nieuwe dier-emoji voor iOS 13.2 en macOS Catalina 10.15.1. Er is een flamingo, geleidehond, stinkdier, orang-oetan, luiaard en otter.

Apple emoji 2019 update - dieren
Klik/tap voor groter.

Er komen ook nieuwe emoji die eten uitbeelden aan. We zien ijsblokjes, knoflook, boter, falafel en een wafel. Onderweg zijn ook een drankenkarton (ja, dat had je echt nodig) en mate. Laatstgenoemde is een populaire drank in Zuid-Amerika).

apple emoji update 2019 - eten
Klik/tap voor groter.

Onder de nieuwe kledingvoorwerpen en accessoires die je straks op je iPhone, iPad en Mac kunt gebruiken, zien we een sari, veiligheidsvest, zwempak, banjo, parachute en een vlieger. Apple toont nog niet alle nieuwe emoji, maar deze preview geeft toch een goede kijk op veel van de toevoegingen die in de komende weken naar ieders iPhone, iPad, Mac en Apple Watch komen.

Apple emoji update 2019 - dingen
Klik/tap voor groter.

Toegankelijkheid en diversiteit

Op het gebied van toegankelijkheid worden een mechanische arm, een kunstbeen, twee soorten rolstoelen, en mensen die doof zijn en mensen die een stok gebruiken toegevoegd. Niet te missen: de geleidehond.

Apple emoji 2019 update - toegankelijkheid
Klik/tap voor groter.

Er is ten slotte ook een vernieuwing doorgevoerd aan de emojio voor het koppel dat hand-in-hand staat. Een koppel met een genderinclusief uiterlijk was al beschikbaar, maar bij het kiezen van deze emoji kun je in iOS 13.2 nu ook huidskleuren mixen. Zo kan de ene partner getint zijn en de andere blank. Ook bij de nieuwe ‘knijpende hand’ emoji zijn meteen alle huidskleuren toegevoegd. Apple gaat voor een inclusieve aanpak.

iOS 13.2 koppels huidskleur emoji
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

In iOS 13.2 en macOS Catalina 10.15.1

Hoewel iOS 13 en macOS Catalina al beschikbaar zijn, voert Apple de nieuwe emoji altijd pas in latere updates in. Je kunt deze nieuwe emoji waarschijnlijk in iOS 13.2 en macOS Catalina 10.15.1 gaan gebruiken. Deze versies zijn nu als bèta beschikbaar en komen naar verwachting midden-november uit.[ad_2]