[ad_1]

Volgens meerdere geruchten zou de iPhone 11 de mogelijkheid krijgen om andere apparaten draadloos van stroom te voorzien. Je zou een andere smartphone, je AirPods of Apple Watch er op kunnen leggen om ze met je iPhone-accu op te laden.

De functie werd uiteindelijk niet door Apple onthuld, maar volgens gerenommeerd smartphonelekker Sonny Dickson zit de hardware hiervoor wel in de nieuwste iPhones. Dickson wist in het verleden meermaals van nieuwe iPhone-functies voor ze werden aangekondigd.

‘Software is uitgeschakeld’

“Volgens mijn betrouwbare bronnen hebben de iPhone 11 en 11 Pro de hardware voor tweewegsladen”, aldus Dickson. “Maar de hiervoor gebruikte software is uitgeschakeld.”

We weten waarschijnlijk snel of Dickson het bij het rechte eind heeft. Nieuwe iPhones worden kort na de verkoop altijd uit elkaar gehaald door fans, om te zien wat er in zit.

Ook in andere telefoons

Het is nog de vraag waarom Apple de functie precies zou hebben uitgezet en of deze op een later moment alsnog zal worden ingeschakeld.

De nieuwe oplaadfunctie is niet geheel nieuw. Concurrenten zoals Huawei en Samsung bieden dezelfde mogelijkheid in hun nieuwste smartphones.[ad_2]