[ad_1]

Apple zou de afgeronde hoeken van de huidige iPhones vervangen door een metalen frame zoals bij de iPhone 4 en 4S, aldus de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-chi Kuo tegenover Macrumors.

Daarmee zou Apple voor het eerst in jaren zijn iPhone-ontwerp weer significant veranderen. De iPhone 11, XS en XR lijken qua ontwerp erg op de eerder verschenen iPhone X.

De licht gebogen glazen randen aan de zijkant van het toestel blijven in de iPhone 12 ook aanwezig, aldus Kuo. Het glas zou naadloos overlopen in de band rond het toestel.

5G en Touch ID

De nieuwe iPhones worden in de tweede helft van 2020 verwacht – vermoedelijk in september. Naast een herontwerp zou Apple de telefoons voorzien van een 5G-antenne en nieuwe functies voor augmented reality.

Volgens eerdere geruchten keert de Touch ID-vingerafdrukscanner misschien zelfs terug in de iPhone 12. Deze zou in combinatie met de bestaande Face ID-technologie worden gebruikt.

Alle drie de iPhones zouden in 2020 van een oled-scherm worden voorzien. De schermformaten zijn iets anders dan de afgelopen jaren: 5,4, 6,1 en 6,7 inch.

[ad_2]