[ad_1]

Een nieuw iPhone 12 Pro-concept laat zien dat het vlaggenschip van volgend jaar qua design afkijkt bij de iPhone SE. Het toestel zou een hoekig ontwerp krijgen met vierdubbele camera op de achterkant.

iPhone 12 Pro-concept laat iPhone SE-design zien

De iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) liggen amper aan in de winkels, of het speculeren over de opvolgers begint alweer. Een nieuw iPhone 12 Pro-concept laat zien dat het vlaggenschip van volgend jaar qua design afkijkt bij de iPhone SE, het compacte model van enkele jaren terug.

Dit betekent dat het toestel een hoekig ontwerp krijgt, met rechte randen. Dit zou een rechtstreekse trendbreuk met vorige iPhones zijn, omdat Apple de afgelopen jaren afgeronde schermranden gebruikte. De zijkanten bieden plaats aan de volume-, mute- en aan/uit-knop, maar zijn verder blanco. Het Apple-logo op de achterkant blijft aanwezig.

De ‘hoekige’-designfilosofie van het iPhone 12 Pro-concept zien we ook terug in de vierdubbele camera op de achterkant.  Bovendien kun je volgens het concept andere apparaten draadloos opladen door ze op de achterkant te leggen. Zo kun je bijvoorbeeld je AirPods en Apple Watch makkelijk van stroom voorzien.

Volgens geruchten zou deze functie op het laatste moment uit de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) geschrapt zijn. Het scherm vult de gehele voorkant, met daarboven de selfiecamera en Face ID-sensor. De notch blijft volgend jaar achterwege.

iPhone 12 Pro-concept uitgelicht

Over de iPhone 12 Pro

Concepten worden gebaseerd op geruchten. Het is daarom verstandig bovenstaand filmpje met een korreltje zout te nemen. Helemaal uit de lucht gegrepen is het echter ook weer niet. Zo wemelt het al maanden van de geruchten dat Apple volgend jaar het design van de iPhone in een nieuw jasje gaat steken.

Onder meer de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo claimt dit. De insider zei eerder dat het toestel een Time of Flight-sensor krijgt voor het maken van 3D-foto’s. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken in ar-apps. Het concept laat een vierdubbele camera op de achterkant zien, maar dat gerucht hebben we nog niet eerder voorbij zien komen.

Lees het laatste nieuws over Apple

[ad_2]