[ad_1]

Heb gister voor een paar centen een 4s gekocht, had een vergelijk nodig met een ander icoon uit 2011, maar wat een ellende zeg om een fabrieksreset op een iPhone te doen. Hele avond mee verkloot en nog steeds zit ie in een bootloop.

 

Telefoon start op, maar na een minuut of zo trekt ie grijs weg, dan zwart en reboot.

 

Eerst leek het aan icloud find-my-mac te liggen, maar die kreeg ik er af om vervolgens een iTunes met kabel icoon op de telefoon te zetten. Dan het probleem dat iTunes 12 de telefoon niet herkend. Via schimmige sites iTunes 11 opgedoken, die herkent het wel. Nog wat schimmige sites verder een ipsw bestand van iOS6 voor de 4S gevonden, dat terug kunnen zetten (godsallemachtig wat een lelijk OS), maar helaas, weer bootloops.

 

Waar komen die toch vandaan? Moet ik hier Apple gaan bellen? Op Youtube tientallen video’s over bootloops, tot martelpraktijken met een föhn aan toe, maar ik zie daar door de bomen het bos niet en tekstuele uitleg is tegenwoordig niet meer vindbaar, ik MOET EN ZAL video’s kijken van 10+ minuten waarin feitelijk niet meer wordt verteld dan in 3 regels op te schrijven is.[ad_2]