[ad_1]

Oled-schermen zoals in de iPhone X, XS en 11 Pro verbruiken minder stroom als ze donkere kleuren tonen. Pixels die zwart zijn, staan bij oled-schermen uitgeschakeld. Dat kan bij iPhones in donkere modus tot een 30 procent langere accuduur leiden, testte PhoneBuff.

De site gebruikt een robotarm om op twee iPhone XS-modellen precies dezelfde handelingen uit te voeren, in hetzelfde tempo en dezelfde volgorde. Het ene toestel staat in lichte modus, het andere in donkere modus. Er worden YouTube-filmpjes bekeken, berichten verstuurd, Google Maps en Twitter worden gebruikt en meer.

Flink verschil

Aan het eind van de test was de iPhone XS in lichte modus volledig leeg, terwijl het toestel in donkere modus nog 30 procent accuduur over had. Hoewel de vergelijking eerlijk is, zal de praktijk voor sommigen nog iets anders uitpakken. In de test worden alleen apps gebruikt die een donkere modus bevatten, en de schermhelderheid is steeds constant.

De donkere modus is één van de grote nieuwe functies van iOS 13. Met een druk op de knop of op een bepaald tijdstip worden de tinten van de apps en interface van overwegend wit naar grijs en zwart geschakeld. Prettig voor de ogen, maar bij iPhones met oled-scherm ook goed voor de accu.

Veel apps hebben inmiddels een donkere variant, grote uitzonderingen zijn de apps van Facebook en WhatsApp. Instagram kreeg onlangs al wel een donkere uitvoering.

[ad_2]