[ad_1]

iPhone-gebruikers klagen dat de recente Mail-update voor problemen zorgt. Mails worden per ongeluk verwijderd, bijvoorbeeld, omdat het prullenbakicoon op de plek staat van het antwoordknopje. Ook gaat de accu voortaan minder lang mee, is de tweede klacht.

Onlangs is er een update verschenen voor de officiële Mail-applicatie van Apple voor iOS-apparaten. Gebruikers klagen op Twitter dat de update voor twee vervelende veranderingen zorgt. Op de plek waar altijd het knopje voor het geven van een reply stond, staat nu een knop voor het verwijderen van mails.

De gebruikers leggen de klachten bij Apple neer, maar het bedrijf heeft tot op heden nog niet gereageerd. De redactie van 7News heeft tevens om opheldering gevraagd, maar wacht nog steeds op antwoord. Dit is overigens niet de enige klacht: de update zou ook voor een hoger batterijverbruik zorgen.

Problemen met Mail-app op iPhone

Dat deze iPhone-gebruikers klagen, is niet heel vreemd. Apple investeert veel in design en daar raken mensen aan gewend. Bovendien staat dat specifieke knopje al jaren op dezelfde plek, waardoor automatisme het dus kan overnemen mettertijd. Gebruikers leunen op muscle memory en zodra Apple daaraan toornt, dan is de fijne ervaring voor sommige gebruikers helaas voorbij.

Helemaal wanneer je nog even snel dat ene mailtje wil beantwoorden, dan kan dat bij gebruikers voor flink wat irritatie zorgen. Bovendien is het zo dat het knopje voor het verwijderen van mails binnen de Mail-app op iPhone al vaker voor problemen heeft gezorgd. De app vraagt namelijk niet om een bevestiging en verwijdert meteen het bericht na het indrukken van de knop. Mocht Apple daar verandering in aanbrengen en die vraag stellen na het indrukken, dan zouden de problemen al meteen minder groot zijn.

Eerder zorgde een bug in Mail voor MacOS Catalina ook al voor problemen.[ad_2]