[ad_1]

Eerder dit jaar kondigde Apple tijdens WWDC aan dat het installeren van lettertypes een stuk makkelijker zou gaan worden op iOS devices. iPhones en iPads zouden namelijk ‘s werelds grootste lettertype bibliotheek van Adobe gaan ondersteunen.

Nu is het eindelijk zover en kunnen iOS gebruikers inderdaad aan de slag met Adobe’s lettertypes via de Creative Cloud app. En voor Creative Cloud abonnees zijn er zelfs duizenden extra lettertypes beschikbaar om mee aan de slag te gaan.

Duizenden Adobe lettertypes

Zonder Adobe’s Creative Cloud abonnement kunnen iPhone en iPad gebruikers uit hun dak gaan met 1.300 gratis lettertypes. Zoals gezegd kunnen deze makkelijk via de Creative Cloud app geïnstalleerd worden, waar dat voorheen een redelijke hel was. Als je nou toevallig een Creative Cloud abonnement hebt, kun je al helemaal losgaan. Mensen met een abonnement krijgen namelijk toegang tot 17.000 lettertypes.

Adobe lettertypes
Bron: Adobe

Voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik

De lettertypes kunnen gebruikt worden in combinatie met iOS 13.1 en iPadOS 13.1 apps, die API’s ondersteunen voor andere lettertypes. Verder hoeft iemand zich zorgen te maken over licenties en mogelijke boetes. De lettertypes zijn namelijk vrij om te in te zetten voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik.

Adobe Creative Cloud lettertypes
Bron: Adobe

Het juiste lettertype

Voor sommige mensen lijkt het misschien niet zo bijzonder dat er extra lettertypes beschikbaar zijn, maar het is om verschillende redenen toch redelijk belangrijk om de juiste gebruiken. Zo laat hopefulpenguin op Reddit bijvoorbeeld met een foto het belang van het juiste lettertype zien met de tekst “You’ll always be mine”. Met het ene lettertype lijkt het op een romantische boodschap, terwijl een ander lettertype de tekst een toch wat lugubere nasmaak geeft. Maar zoals Reddit gebruiker Actually_a_Patrick aangeeft, is alles sowieso beter dan Comic Sans.

lettertypes
Bron: Reddit / hopefulpenguin

Ook Adobe Illustrator naar iPad

Verder is er mogelijk nog meer leuk Adobe nieuws voor gebruikers met een iPad. Het is namelijk heel goed mogelijk dat Adobe Illustrator binnenkort beschikbaar wordt op de tablet. Mocht het inderdaad zo zijn, zou Illustrator het tweede Creative Cloud programma zijn dat op de iPad zou moeten verschijnen. Eerder kondigde Adobe aan dat Photoshop zijn intrede zou doen op Apple’s tablet. Het zou hierbij gaan om een volledige versie van de software en geen uitgeklede iPad versie.

The Verge

Reageer op artikel:

iPhone gebruikers krijgen meer dan duizend gratis lettertypes van Adobe

[ad_2]