[ad_1]

Ook deze week gebeurde er veel op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

De 9 belangrijkste macOS Catalina-functies en veranderingen

Twitter keert terug naar macOS met gloednieuwe appDeze week kwam macOS Catalina uit. Als je de update al geïnstalleerd hebt, zul je niet de enige zijn die even moet kijken wat er nu precies allemaal nieuw is. Op de mooie nieuwe standaard achtergrond na is het dit jaar namelijk even zoeken naar de functies en verbeteringen die echt nieuw zijn. Wij helpen je een handje en zetten de 9 belangrijkste nieuwe functies en veranderingen op een rijtje voor je.

→ Lees verder over de belangrijkste macOS Catalina-functies

Apple brengt watchOS 5.3.2 uit voor Watch Series 4

Apple Watch Series 4 reviewGebruik je de Apple Watch Series 4 met een iPhone die de update naar iOS 13 niet aankan? Apple heeft een speciale, kleine update voor je uitgebracht. Vorige maand verscheen watchOS 5.3.2 voor de Series 1, 2 en 3. Vanaf nu rolt deze update ook uit voor de Series 4, maar dan voor mensen die bijvoorbeeld een iPhone 5S of 5C hebben. Deze toestellen kunnen niet updaten naar iOS 13, en daarmee dus ook de watchOS 6-update niet installeren. Zo download je watchOS 5.3.2.

→ Lees verder over watchOS 5.3.2 voor Watch Series 4

Apple zwicht voor Chinese overheid: verwijdert apps gebruikt bij Hongkong-protesten

Apple HongkongApple heeft een navigatie-app, nieuws-app en emoji van de Taiwanese vlag verwijderd die protestanten in Hongkong gebruikten om elkaar op de hoogte te houden en te communiceren. De Chinese overheid zou druk hebben uitgeoefend op Apple. In Hongkong woeden al lange tijd hevige protesten tegen de Chinese overheid. De politie grijpt bij deze demonstraties hard in, dus proberen de demonstranten elkaar op de hoogte te houden van de locatie van deze politie patrouilles. De app HKmap.live groeide al snel uit tot het populairste middel om dit te doen. Apple keurde de app aanvankelijk af, maar vorige maand werd HKmap.live alsnog toegestaan tot de App Store. Later kwam het bedrijf terug op deze beslissing en trok alsnog de stekker uit de app. Volgens Apple zou de applicatie de veiligheid van burgers en agenten in gevaar brengen.

→ Lees verder over het verwijderen van apps die worden gebruikt bij Hongkong-protesten

‘Apple bevestigt komst van Apple Watch Slaap-app met gelekt screenshot’

Apple Watch slaap-appApple heeft per ongeluk een nieuwe app voor de Apple Watch onthuld, waar we al langer geruchten over horen. De oplettende Apple Watch-gebruiker Daniel Marcinkowski (via MacRumors) ontdekte een opvallend screenshot in de App Store. Op de App Store-pagina van de Alarm-app van de Watch heeft Apple het over een Slaap-app, wat de komst van deze nieuwe dienst zo goed als bevestigt.

→ Lees verder over Apple bevestigt komst van de Apple Watch Slaap-app

‘Apple gaat hightech-kleding maken met gezondheidssensoren’

‘Apple gaat hightech-kleding maken met gezondheidssensoren’Apple is bezig met het ontwikkelen van hightech-kleding. Deze tenues hebben gezondheidssensoren aan boord, die continu bijvoorbeeld je hartslag bijhouden. Op die manier levert de kleding meer precieze gegevens op dan een Apple Watch. De afgelopen jaren houdt Apple zich meer en meer bezig met gezondheid. Het bedrijf voert wetenschappelijke onderzoeken uit, probeert ontwikkelaars in studies te betrekken en bouwt allerlei gezondheidsfuncties in haar producten in, zoals de ECG-functie van de Apple Watch. Hier blijft het echter niet bij, want men denkt eraan om ook speciale kleding te gaan maken.Dat blijkt uit een patent dat afgelopen week is ingediend door Apple bij USPTO, het Amerikaanse octrooienbureau. In het document wordt beschreven hoe het bedrijf gezondheidssensoren in kleding wil gaan plaatsen. Deze sensoren komen dan bijvoorbeeld in het uiteinde van een mouw te zitten, zodat onder meer je hartslag wordt geregistreerd.

→ Lees verder over hightech-kleding van Apple

[ad_2]