[ad_1]

iPhone Xs
GettyImages

Mensen die een iPhone hebben kennen het wel: je hangt je toestel aan de lader en het maakt lawaai. Dat kan soms ontzettend vervelend zijn als je in bed kruipt met je lief maar hij of zij al slaapt. Toch bestaat er een trucje om dat geluidje of die trilling te vermijden.

Veel mensen vinden het misschien handig dat je iPhone lawaai maakt als je hun oplaadt. Op die manier weet je in ieder geval zéker dat het toestel aan het opladen is. Soms checken we zelfs in de bovenhoek of de bliksemschicht er staat, zodat we zeker weten dat onze iPhone écht aan het opladen is.

WhatsApp-groepsgesprekken kan je vanaf nu op voorhand weigeren

Camera-app

Maar er zijn vast ook momenten dat die trilling of dat geluid echt niet uitkomt. Denk maar aan als je naast je lief gaat liggen dat al slaapt of als je in een meeting zit waar het muisstil is. Zelfs als je iPhone op ‘Niet Storen’ of stil staat zal die toch nog trillen. Om gênante en vervelende situaties te vermijden geven we je graag een tip mee zodat je je iPhone kan opladen zónder geluid.

iOS heeft geen ingebouwd systeem om die trilling uit te zetten. Maar er is wel een simpele truc. Open de camera-app voordat je je telefoon aan de lader hangt. Je hoeft geen foto te maken om de truc toe te passen. Alleen de app openen is genoeg. Nadat je je iPhone hebt aangesloten moet je alleen terugkeren naar het thuisscherm.[ad_2]