[ad_1]

De kwartaalcijfers die Tim Cook deze week presenteerden zijn de beste ooit. Misschien was de Apple-ceo daardoor iets loslippiger dan gewoonlijk tijdens de obligate earnings call. Hij brabbelde namelijk iets over de mogelijkheid van hardware-abonnementen. Iets belangrijks.

We citeren: ‘Er zijn klanten die hardware reeds zien als hardware-dienst, al dan niet geïntegreerd in een bundel van services, omdat ze een upgrade-abonnement hebben (…) naar mijn idee is dat iets waarmee wij naar grotere aantallen kunnen toegroeien die bovendien buiten proportie kunnen gaan toenemen.’ Cook doelde op de potentie van het Upgrade iPhone Program (alleen in de VS) waarbij klanten maandelijks een bedrag voor hun iPhone neerleggen die daarbij jaarlijks wordt vervangen door een nieuw model.

Wat Cooks uitspraken (kunnen) betekenen voor de Nederlandse markt? Adformatie vroeg het Pieter Fourie, senior director van Simon-Kucher & Partners. Fourie windt er geen doekjes om: ‘Als Apple ook in Europa hardware-abonnementen gaat aanbieden, is dat een bedreiging voor Nederlandse providers. Ook gaan in dat geval de prijzen van nieuwe modellen waarschijnlijk omhoog.’

[ad_2]