[ad_1]

De nieuwe iPhone 11-telefoons introduceren een toffe nieuwe feature: de optie om met meerdere camera’s tegelijk video op te nemen. De functie is niet exclusief voor de nieuwste iPhones, want hij komt ook naar ‘oudere’ modellen.

Met meerdere camera’s tegelijk video’s opnemen

De feature is met de komst van iOS 13 straks ook mogelijk op de iPhone XS, XS Max, XR en iPad Pro 2018, en afhankelijk van een api die door de aankomende iOS-update wordt geïntroduceerd. Dat schrijft 9to5Mac.

Apple liet tijdens de keynote al zien dat het met de iPhone 11 Pro bijvoorbeeld mogelijk is om video’s te maken waarbij de camera’s aan de voor- en achterkant tegelijk worden ingeschakeld. Of de telefoon combineert de primaire camera en nieuwe groothoeklens voor een breder beeld.

Op de iPhone XS, XS Max, XR en iPad Pro (2018) kan dit straks ook, al moeten camera’s uit de App Store dit wel zelf inbouwen. Zoals je op de afbeelding hierboven ziet, kan de iPhone XS bijvoorbeeld de telelens combineren met de selfiecamera voor video’s. Het is echter niet mogelijk om drie camera’s tegelijk te gebruiken. Ook komt de feature niet voor nog oudere apparaten beschikbaar, zoals de iPhone X en iPhone 8 Plus.

De optie om met meerdere camera’s tegelijk video’s te schieten is niet te vinden in de standaard Camera-app van Apple. In plaats daarvan moet je een andere camera-app, zoals Filmic Pro, gebruiken.

Andere cameraverbeteringen van de iPhone 11 (Pro)

De nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max focussen zich voornamelijk op de verbeterde camera’s. De iPhone 11, wat de directe opvolger is van de XR, heeft een dubbele camera in plaats van een enkele lens achterop. De primaire camera wordt nu bijgestaan door een groothoeklens, waardoor je extra wijde shots kunt maken. De iPhone 11 Pro en 11 Pro Max hebben zelfs drie camera’s achterop: een normale camera, groothoeklens en telelens (voor optische zoom).

→ iPhone 11 vs iPhone 11 Pro en Pro Max: dit zijn de verschillen

Sinds afgelopen vrijdag (13 september) zijn de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max in Nederland te reserveren. Aankomende vrijdag (20 september) vindt de release plaats. De iPhone 11 is het goedkoopste model en gaat voor 809 euro over de toonbank. Voor de 11 Pro en 11 Pro Max betaal je respectievelijk 1159 en 1259 euro. Check ook onze iPhone 11 pre-order-tips als je van plan een nieuw toestel te bestellen.

Het laatste nieuws over Apple

[ad_2]