[ad_1]

Aah Amerikanen, jullie zitten zo graag in de rechtszaal.

Als ik in de Verenigde Staten zou wonen, dan zou ik alles op alles zetten om advocaat te worden. Niet alleen mag je dan om de haverklap ‘you can’t handle the truth’ en ‘I object, you honor’ roepen, je mag dan ook keer op keer groepen bijstaan die een bedrijf om iets onnozels aanklagen; bijvoorbeeld het feit dat een iPhone X-scherm kleiner is dan geadverteerd vanwege de notch. De rechter hoefde er daarentegen niets van te weten.

In een rechtszaak tegen Apple werd het miljardenbedrijf ervan beschuldigd de consument te misleiden met reclames voor de iPhone X, XS en XS Max; de schermgrootte en resolutie van de iPhones zouden in werkelijkheid kleiner zijn dan geadverteerd door de aanwezigheid van de notch.

Apple beweert dat ze open zijn over hoe ze de grootte van het scherm berekenen (en dus de notch als onderdeel van het scherm rekenen) en dat deze informatie op de verpakking te lezen is. De rechter in de betreffende rechtszaak, U.S. District Judge Haywood S. Gilliam Jr. voelt daarentegen voor allebei de argumenten vrij weinig en geeft een reactie die alleen prachtig gevonden kan worden.

“Er is niet echt iemand in Amerika die wat geeft om de pixels,” aldus de rechter, afkeurend over de zaak. Afgezien van het feit dat hij een beetje onderschat hoe nerdy wij tech-nerds daadwerkelijk zijn, is het wel duidelijk wat hij precies bedoelt. Die paar honderd pixels meer of minder maakt voor het overgrote merendeel van de iPhone-klanten helemaal geen zak uit. En daarbij, je koopt geen smartphone op basis van de hoeveelheid pixels zonder naar een foto van het toestel te kijken; dan zie je duidelijk een (toegegeven best lelijke) notch zitten.

Het is niet voor het eerst dat Apple in de rechtszaal te vinden is. Eerder klaagde het bedrijf uit Cupertino een reparatiewinkel aan. Ook moesten ze afzien tegen de Australische overheid, die hun reparatiebeleid onwettig vond. De grootste strijd in de rechtszaal werd in 2017 gevoerd toen bekend werd dat Apple doelbewust hun iPhones trager maakte. Daarover lees je hier alles.

Bron: Law360 (via TheVerge)

[ad_2]