[ad_1]

Samsung gaat gezichtsherkenning aanzienlijk verbeteren voor de Galaxy S11, dat is het nieuws dat vandaag naar buiten komt. Max Weinbach meldt op Twitter, na het vinden van aanwijzingen in code van de Face Service app, dat de producent bezig is met UX_Picasso. Hiermee neemt het een essentiële iPhone feature over.

Het aantal geruchten over de Samsung Galaxy S11 nemen fors toe en dat zal de komende tijd alleen maar meer gaan worden. Eerder kregen we al een klein voorproefje van het uiterlijk van het toestel en hebben we te horen gekregen dat het definitieve ontwerp zo goed als af is. Daarbij werden we voorzien van informatie over een mogelijk nieuwe ToF Sensor voor de serie. En nu komt naar buiten dat het Zuid-Koreaanse bedrijf druk bezig is met het verbeteren van gezichtsherkenning.

Samsung Galaxy S11 verbetert gezichtsherkenning

Toen Apple de iPhone X introduceerde veranderde het bedrijf uit Cupertino de manier waarop wij onze smartphones ontgrendelen. Bijna iedere fabrikant ging aan de haal met een in-screen vingerafdrukscanner, maar Apple besloot all-in te gaan op gezichtsherkenning. In het jaar dat volgde waren er veel Android-merken die ook aan de haal gingen met de ontgrendel-methode, maar niet geheel op dezelfde manier. Veel van de bedrijven gingen degelijk aan de haal met de functie, maar wilde de oude vertrouwde vingerafdrukscanner niet laten gaan. Resultaat: er werd niet gewerkt met de 3D-sensoren waar FaceID gebruik van maakt.

Dat veranderde overigens wel toen merken als Huawei en Xiaomi aan de haal gingen met deze sensoren. Hiermee werd de kwaliteit van gezichtsherkenning op Android sterk verbeterd en volgde heel veel andere bedrijven het voorbeeld van de Chinese techgiganten. Het meest recente Android-toestel dat ook over deze functionaliteit beschikt is de Pixel 4 van Google. Dat toestel werd eerder deze maand aangekondigd. Maar door het vinden van de code in de Face Service app van Samsung, lijkt het erop dat ook de Zuid-Koreaanse bedrijf aan de slag wil gaan met de 3D-sensoren. En wanneer het bedrijf dat doet, zal het hoogstwaarschijnlijk toegepast worden op de Galaxy S11-serie. Zo meldt XDA-developer’s Max Weibach op Twitter.

Bovenstaande afbeelding toont dus aan dat Samsung bezig is met UX-Picasso en hoogstwaarschijnlijk de wens heeft om gezichtsherkenning sterk te verbeteren.

Interesse om een Samsung Galaxy S10 aan te schaffen? Check dan zeker even deze link.

Reageer op artikel:

Samsung Galaxy S11 mogelijk voorzien van belangrijke iPhone feature[ad_2]