[ad_1]

Een Apple ID beveiligen kan op twee manieren: tweestapsverificatie en twee-factor-authenticatie. De twee methodes lijken op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Dit is waarom je beter voor twee-factor-authenticatie kunt gaan.

Twee-factor-authenticatie instellen op Apple-apparaten

Je Apple ID en iCloud wil je natuurlijk zo goed mogelijk beveiligen. Doe je dit niet, dan vergroot je het risico dat kwaadwillenden er met jouw persoonlijke gegevens of bestanden vandoor gaan. De meest geavanceerde beveiligingslaag die Apple heeft om dit te voorkomen is twee-factor-authenticatie, ook wel 2fa genoemd.

Deze methode kun je het best zien als de opvolger van tweestapsverficatie. Niet alleen zijn de inlogcodes die je in moet toetsen langer (en dus moeilijker te kraken), ook toont deze beveiligingslaag een geografisch kaartje tijdens het aanmelden. Bovendien regelt 2fa automatisch je vertrouwde apparaten, en kun je bijvoorbeeld je Mac ontgrendelen met een Apple Watch.

Zo schakel je twee-factor-authenticatie in op een iPhone of iPad:

  1. Ga naar de Instellingen-app en tik op je naam;
  2. Kies ‘Wachtwoord en beveiliging’ en voer het wachtwoord van je Apple ID in als hierom gevraagd wordt;
  3. Selecteer ‘Zet twee-factor-authenticatie aan’ en klaar ben je.

twee-factor-authenticatie apple instellen

Via een Mac kun je ook 2fa aanzetten. Volg hiervoor onderstaande aanwijzingen:

  1. Ga naar het Apple-menu en kies ‘Systeemvoorkeuren’;
  2. Klik achtereenvolgens op ‘iCloud’ en daarna ‘Accountgegevens’. Voer het wachtwoord van Apple ID in als hierom gevraagd wordt;
  3. Tik op het tabblad ‘Beveiliging’ en klik op ‘Zet twee-factor-authenticatie aan’.

Wat voor beveiliging gebruik ik?

Op je Apple ID-accountpagina kun je zien wat voor beveiligingstechniek je nu gebruikt. Onder het kopje ‘Beveiliging’ staat aangegeven of je 2fa, of tweestapsverificatie gebruikt. Laatstgenoemde moet eerst uitstaan voor je de overstap naar twee-factor-authenticatie kunt maken. Klik hiervoor op ‘Wijzig’ achter tweestapsverificatie en kies ‘Schakel twee-staps-verificatie uit’. Bevestig je keuze.

Beveilig je Apple-apparaten

Je bewaart waarschijnlijk een hoop persoonlijke bestanden en gegevens op je iPhone, iPad, Mac of Apple Watch. Een goede beveiliging is dan ook erg belangrijk. Zo kunnen wij iedereen aanraden om een goede wachtwoorden-app te gebruiken. Wanneer je liever geen extra apps installeert kun je ook bijvoorbeeld aan de slag met de ingebouwde opties om je iPhone te beveiligen.

[ad_2]