[ad_1]

NexDock (2), Sentio Superbook, MiraBook, Keydock, MiraScreen, Linda, Casetop, LapDock, Transmaker, Clambook en waarschijnlijk vele anderen beloven allemaal praktisch hetzelfde. Maak van je smartphone een laptop of desktop. Door slechts een of twee kabeltjes aan te sluiten op je toestel, krijg je een ware desktopomgeving voor je neus en kan je bijna alles doen wat je op een pc ook doet en misschien iets meer dankzij het gigantische ecosysteem van Android.

Dat klinkt allemaal prachtig, maar er zijn wel een aantal dingen waarmee je rekening moet houden. Je smartphone moet van zichzelf al desktopondersteuning hebben. Hierdoor vallen veel toestellen af. Anyware, het bedrijf achter de PhoneBook, belooft een laptop die met bijna alle smartphones overweg kan, ook toestellen die geen ondersteuning hebben voor DeX , Magic Desktop of andere desktopfeatures. Zelfs de iPhone en iPad worden ondersteund en dat voor een lagere prijs dan concurrerende systemen.

Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van een eigen gepatenteerde techniek waar het niet veel over los laat. De enige smartphones die op dit moment niet worden ondersteund zijn toestellen met een MTK-processor.

Het bedrijf heeft al een prototype en wil met een crowdfunding-campagne kijken hoeveel interesse er is in de laptop, hierdoor kan het bedrijf snel over gaan tot productie en de apparaten snel leveren (december 2019). Anywhare wilde 33.909 euro ophalen, maar heeft inmiddels al meer dan 200.000 euro binnen geharkt.

De laptop heeft een 15,6 inch Full HD IPS touch screen 2 USB-A poorten (voor het aansluiten van randapparatuur), 1 USB-C-poort (voor het aansluiten van de smartphone) en een HDMI-ingang. Het apparaat heeft geen processor, geheugen of besturingssysteem omdat het daarvan dus afhankelijk is van het apparaat dat erop wat aangesloten.

Gebruikers die interesse hebben, kunnen het project nog 19 dagen steunen. Voor 169 dollar kan je al een Early Bird-exemplaar op de kop tikken. De rest van de geïnteresseerden zal 189 dollar neer moeten tellen. Hiermee is de laptop goedkoper dan de gemiddelde andere oplossing. De lage prijs en de belofte dat deze laptop met bijna elke smartphone werkt, zorgt nogal voor wat scepsis (te mooi om waar te zijn?) Ook het feit dat er door de jaren heen veel van dit projecten gefaald zijn helpt niet mee.

“Sommige mensen zijn bezorgd als dit een echte laptop is, aangezien er een zeer gelijkaardig concept op KickStarter liep waarin werd geclaimd dat het Android smartphones op een laptop kan draaien. Ze hebben veel geld opgehaald en schandalig veel backers opgelicht. Wij zijn hen niet,” laat Anywhare weten in hun FAQ.

  1. We gebruiken alle echte beelden in de GIF’s en video (behalve de exploded view graph en het toekomstige werelddeel uiteraard).
  2. We lieten mensen het echte product testen op de HK Mobile Electronics Exhibition (19-20 oktober). En we hebben getuigenissen.
  3. We gaan ons product live streamen op Twitch om aan te tonen wat het kan doen. (Datum wordt later bekend gemaakt)
  4. We hebben een product dat zich in de markt heeft bewezen en dat vergelijkbaar is met DeX (maar dat alle smartphones ondersteunt) release eerder dit jaar. En mensen zijn er dol op. We kregen 4.9/5.0 recensie over Taobao (Chinese Amazon).
  5. We hebben patenten ingediend in China en de VS. Als het nep is, zou de PTO het niet hebben goedgekeurd.”

Wij zijn benieuwd of het bedrijf z’n beloftes waar kan maken. Wij gaan het apparaat in elk geval uitgebreid testen en onze bevindingen met je delen.[ad_2]