[ad_1]

Apple vernieuwt de iPhone ieder jaar en de veranderingen zijn niet elke keer even groot. De meest in het oog springende veranderingen zijn te zien in het design en formaat, maar wat valt op als we de allereerste originele iPhone vergelijken met de iPhone 11 Pro? YouTuber MKBHD legt de twee modellen zij aan zij.

Originele iPhone vs iPhone 11 Pro

De originele iPhone verscheen in 2007, maar is nooit in Nederland uitgebracht. Dat betekent dat alleen de fanatiekelingen onder ons dit model daadwerkelijk gebruikt hebben, omdat je ervoor naar het buitenland moest gaan. In de video komen allerlei aspecten van de iPhones voorbij: van het scherm tot het design en de camera.

MKBHD merkt op hoe klein de allereerste iPhone eigenlijk was. Inmiddels zijn we zo gewend geraakt aan toestellen van 5,8- en zelfs 6,5-inch, dat het lastig in te beelden is dat 3,5-inch van de originele iPhone ooit de norm was. Een ander opvallend aspect is dat je voor een koptelefoon in veel gevallen een adapter nodig had, omdat de aansluiting dieper in de behuizing lag.

Originele iPhone vs iPhone 11 Pro camera.

Ook de camera’s zijn in de video vergeleken. Allereerst had de originele iPhone geen selfiecamera, dus om een foto van jezelf te maken moest je je toestel nog omdraaien. De beeldkwaliteit van de foto’s is niet om over naar huis te schrijven en als je een foto van de originele iPhone vergelijkt met die van de iPhone 11 Pro, zie je hoe groot de verschillen zijn.

De software heeft ook niet stilgestaan, hoewel de basis nog steeds hetzelfde is. Sommige iPhone-gebruikers zien graag een complete metamorfose van het beginscherm, maar het feit dat de indeling nog steeds hetzelfde is bewijst ook dat Apple het in 2007 meteen goed voor elkaar had.

Ben je benieuwd wat wij ooit van de eerste iPhone vonden? Je leest het in onze review van de originele iPhone. Ons oordeel van het nieuwste model lees je in de review van de iPhone 11 Pro.

Voor meer vergelijkingen met de iPhone 11 Pro, check je onze eigen artikelen:

[ad_2]