[ad_1]

Het aandeel Econocom

kreeg de voorbije dagen rake klappen. Woensdag ging er 6,2 procent van de koers, donderdag nog eens 5,5 procent zodat het aandeel nog 2,07 euro waard was. Meteen de laagste koers in 7 jaar.

De recente koersval werd in verband gebracht met insiderverkopen, meer bepaald door Jean-Philippe Roesch, bestuurder en ex-directeur bij de IT-groep. Er is echter nog heel wat meer aan de hand bij Econocom: de halfjaarcijfers konden niet overtuigen, een zwaar kostenbesparingsprogramma valt slecht bij het personeel en het is de vraag of het bedrijf niet te optimistisch was toen het in september zijn jaardoelstellingen handhaafde.

Analisten Thomas Couvreur en Ruben Devos van KBC Securities, die een ‘bijkopen’-advies hebben en een koersdoel van 3,90 euro, vinden de koersreactie van de voorbije dagen overdreven. Roesch heeft in het verleden al regelmatig pakketten Econocom verkocht; alleen is de timing nu wat ongelukkig, klinkt het. Een verband tussen de aandelenverkopen en de prestatie van Econocom zien de analisten echter niet. ‘Wij geloven sterk dat de markt ernstig geoverreageerd heeft op dit nieuws.’

Sinds de halfjaarresultaten heeft Econocom 22 procent van zijn waarde verloren, terwijl er fundamenteel niets veranderd is, aldus Couvreur en Devos. Ze geven wel toe dat de risico’s voor de turnaround van het bedrijf nu meer uitgesproken zijn door de toegenomen recessievrees. Anderzijds zou een min of meer succesvolle herstructurering significante waarde ontsluiten die momenteel niet in de koers wordt weerspiegeld. De analisten voelen zich dan ook heel comfortabel met hun ‘bijkopen’-advies.

Het aandeel Econocom veert in de vroege handel ruim 7 procent op.

[ad_2]