[ad_1]

Goed nieuws voor iedereen die regelmatig typo’s maakt. Apple heeft een patent ingediend waardoor het moeilijker wordt om typefouten te maken op de iPhone en iPad.

Patent: Zo gaat Apple typefouten voorkomen

Het patent is afgelopen week ingediend bij de USPTO, de Amerikaanse organisatie voor het beschermen van intellectueel eigendom. Kort gezegd komt het erop neer dat Apple een nieuw soort touchscreen heeft ontwikkeld. Dit scherm kan een stuk preciezer meten op welke locatie jij tikt, en met hoeveel kracht.

Apple typefouten voorkomen

Apple gebruikt hiervoor heel veel minuscule lasers. Deze worden onder het scherm geplaatst en stralen een lichtsignaal uit. Wanneer jij met je vinger op het scherm drukt, weerkaatsen deze lichtjes. Op dat moment kan de iPhone of iPad precies berekenen welke locatie je vinger heeft aangeraakt. De techniek lijkt op de technologie van de TrueDepth-camera op je iPhone.

De kleine scanners houden ook rekening met afwijkingen in het scherm. Dit klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat het apparaat ziet dat het topje van je vinger bijvoorbeeld de letter “A” van het toetsenbord heeft aangeraakt, terwijl de zijkant de letter “S” schampte. Aan de hand van hoeveel druk je hebt uitgeoefend, kan de iPhone of iPad ‘herkennen’ dat je waarschijnlijk een “A” wilde intoetsen.

Toevoeging aan Haptic Touch?

Deze nieuwe techniek kan handig zijn op meerdere manieren. De meest in het oog springende is natuurlijk typefouten voorkomen. Mensen met grote vingers hebben soms moeite om foutloze zinnen te maken, omdat de toetsen van het scherm te klein zijn. Ook zou de nieuwe techniek bijvoorbeeld de mogelijkheden van Haptic Touch kunnen uitbreiden.

Alhoewel het patent veelbelovend klinkt, is het allerminst zeker dat het verbeterde toetsenbord ook werkelijkheid wordt. Apple dient wekelijks namelijk tientallen patenten in. Dit doet het bedrijf vooral om uitvindingen te beschermen. Slechts enkele patenten zien we ooit daadwerkelijk terug in producten. Toch geven de uitvindingen wel aan welke richting Apple opgaat qua onderzoek.

Lees het laatste nieuws over Apple

[ad_2]