[ad_1]

Het was al mogelijk om een slowmotion-video op te nemen, maar met de camera van de nieuwe iPhone 11-toestellen is het ook mogelijk om met je frontcamera een slowmotion video op te nemen: ook wel een Slofie genoemd. Hoe je dat doet? Lees verder!

Een Slofie maken

Apple heeft zelfs een patent op het woord aangevraagd: de Slofie. De slowmotion-selfie, waar dit woord naar verwijst, is een nieuwe Camera-functie van de iPhone 11-serie. Hiermee neem je met de frontcamera van de nieuwe iPhone een slowmotion video op. Zo doe je het:

  1. Open de Camera-app op je iPhone 11 (Pro)
  2. Swipe naar links om de ‘Slowmotion’-modus te kiezen
  3. Tik op het icoontje met pijltjes rechtsonder in de hoek om op te nemen met de camera aan de voorkant
  4. Om een filmpje op te nemen tik je op de rode opnameknop.
  5. Tik op de stopknop om de opname te beëindigen.

Aanpassen

Als je een Slofie hebt gemaakt kun je hem ook nog aanpassen. Linksonder in je scherm kun je de miniatuur zien van je Slofie. Tik erop om het bestand in de Foto’s-app te zien. Tik op ‘Wijzig’ om je video aan te passen. Hier kun je de video bijsnijden, filters toevoegen en het licht aanpassen. Ook kun je kiezen welk gedeelte van de video je in slowmotion wil laten afspelen.

Onderin zie je een balkje met twee streepjes die je kunt slepen. Dit balkje is de tijdlijn van je video. Het gedeelte tussen de twee streepjes is het gedeelte dat in slowmotion wordt afgespeeld. Je maakt dit gedeelte langer of korter door de streepjes verder van elkaar af, of juist dichterbij elkaar te zetten.

Beeldsnelheid en resolutie aanpassen

Als je een iPhone 11 Pro hebt kun je de beeldsnelheid en resolutie wijzigen. Dit doe je door in instellingen naar ‘Camera’ te gaan. Vervolgens tik je op ‘Neem slowmotion op’ om de beeldsnelheid en resolutie te wijzigen. Let op: Als je dit hoger zet, wordt het videobestand ook groter. Als je een iPhone 11 hebt is deze functie niet beschikbaar.

Meer Camera-functies

Wil je meer weten over de Camera-functies van de iPhone 11? In deze tip kun je lezen hoe je een beeld vastlegt buiten het opnamekader. We leggen je ook uit hoe je Burst-foto’s maakt en hoe de Deep Fusion-functie werkt . In onze iPhone 11 Pro review lees je over de beste functies van het nieuwste iPhone-toestel.

[ad_2]