[ad_1]

Samsung zal binnenkort ook een Android 10 beta-test starten voor de Galaxy Note 9. De eerste beta-firmwares voor het toestel worden nu al intern getest. Dat er ook een dergelijk beta-programma voor de Galaxy S9 komt laat zich raden, maar nog niet bevestigen.

samsung galaxy note 9 android 10 beta

Android 10 beta voor de Galaxy Note 9 komt spoedig

Samsung’s beta-tests voor Android 10 op de Galaxy S10 en Note 10 zijn alweer enige weken op weg. Voor de S10 rolt vandaag zelfs alweer de derde beta-firmware uit in landen die aan de test meedoen. En dus beginnen we langzaam naar de horizon te gluren, kijkend of er nog meer toestellen straks een voorproefje van Android 10 en de One UI 2.0 interface gaan krijgen.

En inderdaad, het lijkt erop dat de beta-test zich binnenkort naar de volgende generatie Samsung telefoons zal gaan uitbreiden. Hoewel we eigenlijk verwachtten dat de Galaxy S9 als eerst aan de beurt is, is het de Galaxy Note 9 waarvoor nu al beta-firmwares intern getest blijken te worden. Om precies te zijn circuleert nu als firmware-versie N960FXXU4ZSK2 voor dat toestel. Niet alleen weten we dat deze firmware gebaseerd is op Android 10, de letter ‘Z’ is dé aanduiding voor de beta-software.

Samsung heeft de beta-test voor de Note 9 natuurlijk nog niet officieel aangekondigd. Echter, er zit in de regel hooguit een paar weken tussen het moment dat de eerste beta-firmwares gespot worden, en het moment dat de test daadwerkelijk van start gaat. Met een beetje geluk kun je dus nog in november de nieuwe versie van Android op je Galaxy Note 9 uitproberen – mits je in een land woont dat toegang biedt tot het test-programma.

Overigens verwachten we dat de Galaxy S9 niet zal achterlopen op de Note 9. Dus hoewel we voor dat toestel nog geen beta-firmwares konden vinden, gaan we er vanuit dat ook die beta niet lang meer op zich zal laten wachten.

Nederland niet

Helaas voor Nederlandse gebruik(st)ers kon je met een toestel uit ons land nog nooit deelnemen aan Samsung’s beta-tests. Daarvoor zul je toch moeten beschikken over een model uit Duitsland, Engeland, Frankrijk of Polen. Wat je wel kunt doen is ons in de gaten houden. Wij zullen uiteraard een preview van Android 10 op de Note 9 maken, zodra de beta-test van start gaat.

Op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de nieuwe software blijf je via ons grote Samsung-Galaxy-en-de-Android-10-update-overzicht. Meer over de veranderingen en vernieuwingen vind je in ons archief met artikelen over de nieuwe One UI 2.0 features.[ad_2]