[ad_1]

Samsung gaat zich binnen korte tijd wagen aan een betaalbare Galaxy Note 10, zo meldt de Nederlandse website SamMobile. Volgens de website verschijnt de goedkopere variant, die onderweg is naar Europa, in de kleuren rood en zwart.

Met de lancering van de Samsung Galaxy Note 10 (+) wist de Zuid-Koreaanse producent te verrassen dit jaar. In plaats van slechts een enkel toestel onder de Note-vlag op de markt te brengen, waagde de producent zich aan twee verschillende varianten. Mocht de informatie van SamMobile kloppen, dan zou er dus ook een derde variant onderweg zijn.

Nieuwe doelgroep voor de Samsung Galaxy Note

SamMobile wist eerder al te melden dat er een mysterieuze Samsung opgedoken is met modelnummer SM-N770F. Gezien het feit dat toestellen uit de Galaxy Note-serie normaal gesproken voorzien zijn van het SM-N9xxx nummer, zou het zomaar eens kunnen zijn dat we met een goedkoper model te maken hebben. Iets dat de Zuid-Koreaanse producent overigens al eens eerder deed. Destijds kreeg zo’n goedkop model de naam Samsung Galaxy Note 3 Neo en dit toestel beschikte over modelnummer SM-N750F. Zie je de gelijkenis?

Waar de Note 3 Neo gebaseerd was op het ontwerp van de Galaxy Note 3, is de kans best groot dat we dus nu een goedkopere variant van de Note 10 krijgen. Volgens de website zou daar zomaar eens de naam Galaxy Note 10 Neo of Galaxy Note 10 Lite mee gepaard gaan. Deze serie zou dan bedoeld zijn om een nieuwe doelgroep te bereiken die geen duizend euro neer wil leggen voor een Note-toestel.

Samsung Galaxy Note 10 review
Galaxy Note 10 en 10+ Bron: Mark Hofman / WANT

Verdwijnen van gevestigde series

Samsung lijkt bezig te zijn aan een soort reorganisatie van zijn aanbod. Eerder dit jaar onthulde de Zuid-Koreaanse producent niet alleen de Galaxy S10 en de S10+, maar verscheen ook de S10e. Dat laatste toestel was ook een goedkopere variant van de nieuwe vlaggenschip serie, waardoor deze line-up opeens uit drie toestellen bestond. In sommige landen kwam daar ook nog de Galaxy S10 Plus 5G bij, waardoor de lancering er helemaal anders uitzag.

Maar daarbij gaat nu ook het gerucht dat Samsung bezig is met het veranderen van de releases in het algemeen. Zo zouden zowel de Galaxy S-serie als de Galaxy Note-serie verdwijnen, om ruimte te maken voor een gecombineerde serie. Deze serie zou dan het daglicht moeten vinden in februari (waar normaal gesproken de Galaxy S onthult wordt). Rond de tijd van de Galaxy Note zou Samsung vervolgens nieuwe edities van de Galaxy Fold uit kunnen brengen.

Benieuwd hoe we deze veranderingen zien en waar dit vandaan komt? Check dan zeker even dit artikel!

Reageer op artikel:

‘Betaalbare Samsung Galaxy Note 10 onderweg naar Europa’

[ad_2]