[ad_1]

Ziggo heeft een nieuwe app uitgebracht om de snelheid van je wifi-netwerk in kaart te brengen. Ook geeft de Wifi Assistent direct tips om het signaal te verbeteren. De app is ook beschikbaar voor klanten van andere internetproviders en is gratis te downloaden.

Ziggo Wifi Assistent: zo snel is je draadloze netwerk

Waarschijnlijk is de snelheid van je wifi-netwerk niet overal in huis gelijk. Onder meer de aanwezigheid van dikke muren en afstand tot de router hebben invloed op de snelheid waarmee jij kunt internetten. Een nieuwe app van Ziggo brengt in kaart hoe snel je wifi-netwerk is. Ook niet-Ziggo klanten kunnen ermee aan de slag.

Ziggo Wifi Assistent maakt hierbij een 3d-plattegrond van je huis. Het werkt simpel. Op verschillende plekken in je huis voer je metingen uit, waarna de app laat weten hoe hoog de down- en uploadsnelheid van het netwerk is. Hierbij vertelt het programma direct hoe het voor staat.

Wanneer je bijvoorbeeld een downloadsnelheid van 45Mbit/s haalt met een uploadsnelheid van 30Mbit/s, geeft de app aan dat dit “supersnel” is. Zodra je meerdere metingen hebt uitgevoerd maakt de app een schematische 3d-weergave van je huis. Zo kun je in een oogopslag zien welke plekken een goed wifi-signaal hebben, en waar niet.

Indien je last hebt van zogenoemde ‘dead spots’ geeft Ziggo je ook enkele tips mee. Je wordt bijvoorbeeld geadviseerd om nabij je router geen andere elektronische apparaten te plaatsen. Indien je er niet uitkomt kun je direct een afspraak met een monteur maken. Uiteraard moet je hiervoor wel Ziggo-klant zijn.

Lees ook: Zo beperk je de gevaren van een openbaar wifi-netwerk

Privacy

Ziggo Wifi Assistent heeft toestemming tot je camera nodig om een 3d-plattegrond van je woning te maken. De provider claimt dat de gegevens op je Android-telefoon blijven. Ook moet je Android-toestel over ARCore beschikken. Dit is het geval voor de meeste recente smartphones, zoals de OnePlus 6, Samsung Galaxy A50 en Nokia 8.

Het is overigens gebruikelijk dat je wifi-netwerk niet de maximale snelheid van je abonnement haalt. Er zijn ontzettend veel factoren die de uiteindelijke snelheid beïnvloeden, zoals de dikte van de muren in je huis en het wifi-signaal van de buren.

→ Download Ziggo Wifi Assistent in Google Play (gratis) 

[ad_2]