[ad_1]

Naar verluidt krijgt de Samsung Galaxy S11 een camera met 5x optische zoom. Samsung zou intern naar de camera verwijzen als Hubble. Dat is hoogstwaarschijnlijk een verwijzing naar de ruimtetelescoop Hubble, ook wel Hubble Space Telescope genoemd.

De verwachting is dat de Samsung Galaxy S11, die intern de codenaam Picasso draagt, een camerasensor krijgt die gebruikers tot 5x optisch laat inzoomen. De Zuid-Koreaanse fabrikant produceert deze sensor al sinds eerder dit jaar, dus het zou ook niet vreemd zijn wanneer het volgende high-end toestel van de technologie voorzien wordt.

Samsung Galaxy S11 en de Hubble-camera

Naast de interne naam voor de Samsung Galaxy S11, zou er ook een interne naam bestaan voor het camerasysteem. Dat zou namelijk Hubble moeten zijn, als verwijzing naar de ruimtetelescoop Hubble. Die telescoop is in staat scherpe foto’s te maken van objecten in de ruimte die mijlenver van ons vandaan zijn. Een passende verwijzing dus als het gaat om een smartphone met optische zoomkwaliteiten.

Samsung Galaxy S10
Bron: Unsplash / Tinh Khuong

Tot op heden hebben camera’s op Samsung-telefoons al kunnen rekenen op optische zoom, maar dit gaat niet verder dan twee keer. Dan krijg je weer te maken met de digitale variant, waardoor er verlies van kwaliteit optreedt. Door 5x optische zoom aan te bieden, kunnen gebruikers betere foto’s maken zonder al te veel kwaliteitsverlies wanneer er ingezoomd wordt.

En een 108-megapixelsensor

Mogelijk is dit niet genoeg voor eigenaars van de Samsung Galaxy S10 om over te stappen. Wellicht kan een camerasensor van 108-megapixel daarbij helpen. Want de hoofdcamerasensor zou namelijk van 108-megapixel voorzien moeten worden, zou je kunnen concluderen uit het feit dat Samsung een dergelijke sensor geproduceerd heeft.

Zoals altijd geldt dat we hier met geruchten te maken hebben en dat Samsung niet op dergelijke berichtgeving inhoudelijk reageert. We zullen dus moeten wachten totdat het Zuid-Koreaanse bedrijf hier zelf iets over aankondigt. Waarschijnlijk gebeurt dit ergens aan het begin van 2020.

Galaxyclub

Reageer op artikel:

‘Camera Samsung Galaxy S11 krijgt 5x optische zoom’

[ad_2]