[ad_1]

Samsung stopte in de Galaxy Note 10 een unieke prestatiestand, die zelfs de Galaxy S10 niet heeft. Vooral voor veeleisende gamers is de modus de moeite van het proberen waard, al blijken de voordelen beperkt.

samsung galaxy note 10 game tip hogere systeemsnelheid

Galaxy Note 10 heeft unieke Hogere systeemsnelheid stand

Sinds jaar en dag bieden Samsung telefoons standen die prestaties en energieverbruik op verschillende manieren balanceren. Je zou bijna vergeten te checken of Samsung op dit vlak nog verder ontwikkelt, zo vertrouwd is de optie inmiddels. Maar toch heeft de Galaxy Note 10 hier iets wat andere Galaxy telefoons niet hebben.

Let wel: beide toestelseries beschikken over de Energiestand met de naam Hoge prestaties. In deze stand wordt iedere vorm van energiezuinigheid uit het raam gekieperd, in ruil voor zo goed mogelijke prestaties. Echter, op de Galaxy Note 10 bevat de Hoge prestaties modus ook een boost voor de processor zelf. Als je de modus activeert zie je optie Hogere systeemsnelheid voorbij flitsen. Dat is de extra optie die zelfs op alle Galaxy S10 modellen niet aanwezig is.

Standaard staat de Galaxy Note 10 natuurlijk in de Geoptimaliseerd stand. Om te switchen ga je in de Instellingen naar Apparaatonderhoud, en tik je vervolgens op Batterij. Onder de cirkel waarin het batterijpercentage te zien is, zie je het kopje Energiestand. Tik daarop, en je kunt de verschillende standen kiezen – waaronder Hoge prestaties. Kies deze, en bevestig dat je ‘m inderdaad wilt inschakelen. Als je goed oplet, zie je tijdens het activeringsproces inderdaad Hogere systeemsnelheid: aan voorbij flitsen.

Een ding moeten we wel vermelden. We hebben de stand zelf met wat games uitgeprobeerd, en een verschil merken we eigenlijk niet. Mogelijk is er sowieso genoeg rekenkracht aanwezig om de meeste dingen soepel te draaien, maar zelfs een paar rondjes in benchmarktests laten geen significante voordelen zien. Het beste kun je het altijd nog zelf uitproberen, natuurlijk. Heb je er niks aan? Dan schakel je gewoon weer vrolijk terug naar de standaard Geoptimaliseerd.[ad_2]