[ad_1]

Heb je een Samsung telefoon met Android 9? Dan werkt de Nachtstand nu ook in combinatie met Google’s Play Store, zodat je ook ’s nachts prettig daar kunt rondneuzen. Of gewoon het donkere design kunt gebruiken omdat je het mooi vindt.

samsung galaxy nachtstand google play store

Samsung Galaxy tip: Play Store met Nachtstand

Een van de tofste nieuwe features die sinds dit jaar in Android 9 op veel Samsung telefoons te vinden is, is de Nachtstand. In deze oogvriendelijke modus worden achtergronden donker, waardoor je ’s avonds en ’s nachts niet naar het felle licht van je telefoon zit te staren. Een bijkomende voordeeltje is natuurlijk dat Samsung’s AMOLED-schermen op deze manier minder energie verbruiken, wat je batterijduur weer ten goede komt. Tot nu toe werkt de Nachtstand vooral in Samsung’s eigen applicaties, maar nu doet ook Google een duit in het verduisterde zakje.

Als je jouw Galaxy in de Nachtstand zet – veeg je notificaties naar beneden, veeg opzij naar het tweede scherm met snelkoppelingen, en tik daar op Nachtstand – en dan naar de Play Store gaat, dan zie je het. Ook de Play Store wordt automatisch donker weergegeven als jouw telefoon op de Nachtstand staat.

Natuurlijk, dit is geen enorme vernieuwing, maar het is leuk om te zien dat Google langzaamaan ook ‘mee doet’ met de Nachtstand. Natuurlijk zit deze feature nu ook standaard in Android 10, nadat deze in Android 9 op Samsung’s smartphones zijn debuut had gemaakt.

Zoals gezegd werkt dit op alle telefoons met een Nachtstand: de Galaxy S10-serie, Galaxy S9, en S8, alle Note-telefoons sinds de Note 8, en alle Galaxy J- en A-toestellen uit 2018 en 2019. Bovendien zit hij ook op de J-serie uit 2017, na de update naar Android 9.

Overigens: al je je vinger wat langer op de Nachtstand sneltoets legt, ga je naar de instellingen van de functie. Daar kun je bijvoorbeeld aangegeven op welke tijdstippen je de Nachtstand automatisch in- en uitschakelen wilt. Je kunt het zelfs automatische laten synchroniseren met de zonondergang en -opkomst, mocht je dit willen.

(Dank, iedereen die het ons liet weten!)[ad_2]