[ad_1]

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje. Ook deze week zijn we bij je terug met een overzicht.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 37

Wekelijks besteedt Android Planet aandacht aan toestellen die updates ontvangen. Vaak gaat het dan om nieuwe Android-versies, bijvoorbeeld wanneer telefoons bijgewerkt worden naar Android 9.0 (Pie) of Android 10. Neem daarvoor een kijkje in het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht. Hier zie je precies of en wanneer jouw smartphone een update ontvangt.

Fabrikanten brengen het hele jaar door ook beveiligingsupdates uit, en die zijn minstens zo belangrijk. Alhoewel ze geen grote nieuwe functies bevatten, beschermen ze je wel voor (ernstige) veiligheidslekken. Iedere week maakt Android Planet daarom een lijstje met toestellen die de afgelopen zeven dagen een update hebben ontvangen. Vaak rollen updates gefaseerd uit, waardoor het even kan duren voor je ‘m binnen hebt. Ook verschilt de uitrolsnelheid soms per provider.

Samsung

Opvallend genoeg updatet Samsung de Galaxy S9-serie eerder met de beveiligingspatch van deze maand dan de nieuwere S10-telefoons, die nu nog op het veiligheidsniveau van augustus blijven steken. De Galaxy S8 en S8 Plus hebben een update voor de cameraproblemen gekregen.

Nokia

Nokia heeft deze week twee beveiligingsupdates uitgerold. Zodoende draait vrijwel het hele assortiment nu op de nieuwste patch.

  • Nokia 4.2 – beveiligingsupdate september 2019
  • Nokia 8.1 – beveiligingsupdate september 2019

Huawei

Huawei is deze week begonnen met de EMUI 10-bèta voor de Huawei P30 en P30 Pro. Wil je meedoen? Check dan ons artikel voor uitleg. Verder kreeg de Huawei Y6 (2019) de EMUI 9.1-update, waardoor het toestel onder meer energiezuiniger wordt.

Honor

Honor, een dochter van Huawei, heeft de View 20 voorzien van de beveiligingsupdate van vorige maand.

Sony

Sony heeft een update uitgebracht voor de Xperia 1. Naast de beveiligingsupdate van september zijn ook problemen met de camera verholpen. Daarnaast is de bluetooth-verbinding voortaan stabieler.

Xiaomi

De Xiaomi Redmi Note 7 is een telefoon die bij weinig Nederlanders een belletje zal doen rinkelen. Dat is internationaal wel anders. Sterker nog, de Redmi Note 7 is al meer dan 15 miljoen keer verkocht. Nederlandse gebruikers laten weten dat het toestel een veiligheidsupdate heeft gekregen.

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder![ad_2]