[ad_1]

Via een Koreaanse certificeringsinstantie duikt een foto op van de batterij van de kleinste versie van de Samsung Galaxy S11. Een precieze capaciteit valt niet eenvoudig af te lezen, maar een ruwe schatting valt net te maken.

samsung galaxy s11 batterij

Galaxy S11 batterij op de foto

Een aantal details kwamen we al te weten over Samsung’s aankomende Galaxy S11 serie – of tenminste doken de eerste geruchten op. Alleen informatie over de batterijen van de verschillende modellen ontbrakt tot nu toe. Een eerste duit kunnen we nu dan toch in het zakje doen, met de bijgevoegde afbeeldingen.

Op de website van SafetyKorea is nu de certificatie te vinden van een Samsung accu met productcode EB-BG980ABY. Wie op de hoogte is van Samsung’s coderingen weet: dit is de batterij van een van de toestellen in Samsung’s Galaxy S11-serie. Alle toestellen hebben een modelcode beginnend met SM-G98 – de batterij EB-BG980 behoort zeer waarschijnlijk bij toesteluitvoeringen SM-G980 en/of SM-G981. We zien dus mogelijk de krachtbron van een eventuele Galaxy S11e.

Helaas is de foto van de accu niet haarscherp. Wij menen twee getallen met wat moeite te kunnen onderscheiden. De rated capaciteit lijkt 14,36 Wh (in ieder geval 14 komma iets) te bedragen. Bij een standaardvoltage van 3.85 Volt komt dit neer op een capaciteit van ongeveer 3730 mAh. Bij de typical capaciteit valt met wat goede wil 4000 mAh te lezen, al zijn we daar niet erg zeker van de zaak.

Duidelijk is dat de batterij van de kleinste Galaxy S11 daarmee een flink stuk groter is dan die van de kleinste Galaxy S10, de Galaxy S10e. Dat toestel moet het doen met een 3100 mAh accu (typical). De grotere accu is natuurlijk ook nodig voor toestellen die straks vermoedelijk standaard over 5G-modem beschikken, en een scherm hebben met een refresh rate van 120 Hz. Al met al lijkt de Galaxy S11 een flinke sprong vooruit te gaan maken op verschillende gebieden – goed nieuws voor iedereen die uitkijkt naar dé Samsung telefoon van 2020.

Wanneer?

Hou je adem niet in als je nu al zit te wachten op de release van de Galaxy S11. Het gaat nog zeker pakweg drieënhalve maand duren voor Samsung de nieuwe toptoestellen zal onthulling – in de tweede helft van februari, vermoedelijk. De release zelf vindt dan waarschijnlijk in de loop van maart plaats.[ad_2]