[ad_1]

Samsung heeft een nieuwe 5G-smartphone aangekondigd. Het is de Samsung Galaxy A90. Eerder zagen we 5G alleen terug bij enkele toestellen in het high-end segment.

Samsung Galaxy A90 met 5G

Samsung heeft een nieuwe krachtpatser aangekondigd in de A-serie. Nog altijd is het de bedoeling dat de A-serie van de S-serie afstaat in het segment, maar dat lijkt met de nieuwe Galaxy A90 toch wel iets anders te gaan worden. De technische eigenschappen van de Samsung Galaxy A90 zijn namelijk dik in orde.

Samsung Galaxy A90

De Samsung Galaxy A90 is voorzien van ondersteuning van 5G. Hiermee is het het eerste toestel uit de A-serie wat deze ondersteuning biedt. Eerder werd er al wel een 5G-versie uitgebracht van de Note 10 en S10. Daarnaast heeft deze smartphone een razendsnelle Qualcomm Snapdragon 855 processor. Deze wordt bijgestaan door 6GB/8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslagruimte.

Wat opvalt is dat de telefoon voorzien is van een dual-tone achterkant qua design. Samsung voorziet de Galaxy A90 van een 6,7 inch Super-AMOLED beeldscherm met Full-HD+ resolutie. In de notch zit een 32 megapixel camera, terwijl er aan de achterkant ruimte is voor een triple-camera met 48MP sensor, 8MP ultra-wide sensor en 5 megapixel dieptesensor. De camera zit vol mogelijkheden voor de beste foto. Vanuit de doos draait de smartphone op Android 9 Pie met de eigen One UI skin van Samsung.

Samsung Galaxy A90

Niet alleen 5G zien we voor het eerst terug op de A-serie. Deze Samsung Galaxy A90 is ook het eerste toestel met DeX-ondersteuning. Vanaf deze week is het toestel verkrijgbaar in Zuid-Korea. De smartphone komt ook naar Duitsland, voor een bedrag van 749 euro. Over een release in Nederland is nog niets bekend.

[ad_2]